(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul Geely Xingyue L este vârful de gamă printre SUV-uri

Geely Auto, cel mai mare brand privat chinezesc, a prezentat publicului cel mai nou SUV în cadrul Salonului Auto Internațional din Shanghai. Denumit Xingyue L în China (KX11 în afara sa), modelul este scos în evidenţă prin faptul că foloseşte mai multe părţi componente cunoscute de pe maşinile Volvo.

Caracteristici cheie:

  • A fost desenat în studioul Geely Design Shanghai pe baza stilisticii implementare deja pe modelul Preface.
  • Stă pe baza platformei modulare CMA, cea folosită de Volvo XC40 de exemplu, având un ecartament de 1.610 mm şi un ampatament lung de 2.845 mm. Alte dimensiuni nu sunt cunoscute la moment, însă cele dezvăluite sunt puţin mai mici decât ale unui XC90.
  • Din față, o energie îndrăzneață și hotărâtă emană din grila-semnătură Expanding Cosmos. Lamelele verticale din grilă se extind de la logoul lui Geely către periferie ca o undă de energie cosmică în mișcare.
  • Farurile sunt Matrix LED cu trei segmente. Fiecare bloc optic este compus din 126 de LED-uri controlabile individual, permițând luminozitatea și chiar efectele de iluminare să fie personalizate. În partea din spate, stopurile “dot-matrix” sunt conectate printr-o bandă luminoasă şi conţin 176 de LED-uri.
  • Interiorul maşinii este locul unde se vede o adevărată simfonie între stilul estic și cel occidental. Inspirat de imaginea clasică estică a munților înalți și a râurilor care curg, se creează un spațiu panoramic integrat al cabinei. Prima caracteristică care iese în evidență este un ecran de infotainment de un metru care conectează copilotul cu şoferul. Cea mai nouă generație de interfaţă GKUI permite o conectivitate perfectă, procesare de date cu viteză foarte mare și o rezoluție de 1920×720 pixeli.
  • Xingyue L vine cu un interior cu două tonuri, care combină un cyberpunk black polişat cu o nuanţă clasică bronze verdigris patina. Piele întoarsă personalizată este prezentă în interior, oferind ocupanților un indiciu discret de lux, cu o senzație de pene moi. Țesutul în scaune încorporează elemente chinezești precum nodurile clasice, adăugând un element de rafinament în detalii.
  • Mai dispune de un sistem audio BOSE cu 10 difuzoare de înaltă performanță, care este combinat cu tehnologia de reducere a zgomotului provenit de la motor și izolarea fonică dublu stratificată, creând un mediu interior senin asemănător cu o sală de concerte simfonice.
  • Sistemul de iluminare ambientală conţine 72 de nuanţe şi se modifică automat în funcţie de modul de conducere ales.
  • Sub capotă are un motor turbo cu injecție directă și volum de 2.0 litri, dezvoltat în comun de Volvo și Geely pentru a fi asortat fie cu o cutie de viteze DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, fie cu una automată cu opt trepte marca Aisin. Benzinarul poate oferi fie 238 CP/380 Nm pentru o acceleraţie 0-100 km/h în 7.7 secunde, fie 217 CP/325 Nm pentru un sprint în 7.9 secunde.
  • Cu sistemul de tracțiune integrală din a șasea generație, marca BorgWarner, este posibilă o distribuție a cuplului pe osii în proporţie egală 50:50. Cele cinci moduri de conducere (ECO, NORM, SPORT, SNOW şi OFFROAD) au influenţă directă şi asupra sa.
  • SUV-ul este echipat cu sistem de conducere semi automatizată de nivel 2, dar marea noutate este un sistem de valet automat fără pilot, pe bază de 5G. Într-o zonă de 200 de metri, cum ar fi o parcare, Xingyue L poate conduce 100% singur, poate căuta locuri și se poate parca singur. Reversul poate fi realizat și prin apelarea maşinii pentru a ridica utilizatorul într-o zonă de 200 de metri. Vehiculul este capabil să realizeze acest lucru prin integrarea a 12 radare cu ultrasunete, cinci radare cu unde milimetrice, patru camere de înaltă definiție surround, o cameră monoculară, o cameră de bord, o cameră de interior și 24 de senzori de mediu.
  • Urmând experienţa lui Preface în termeni de conectivitate, şi noul Xingyue L vine cu tehnologie OTA care permite actualizarea în timp a aspectelor fundamentale ale vehiculului, inclusiv siguranța inteligentă, infotainmentul, puterea, șasiul, unitatea autonomă, conectivitatea etc.

Noul Xingyue L este cel mai performant SUV-pilot de până acum al Geely Auto. Va fi lansat pe piața chineză în săptămânile următoare, cu planuri de a deveni un model global în viitorul apropiat.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-geely-si-a-prezentat-cel-mai-mare-suv-din-gama/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/