(foto) Chevrolet a pregătit o nouă baterie pentru Bolt EV, chiar dacă Tesla Model 3 a stricat planurile companiei

Chevrolet Bolt EV a intrat pe piața americană la sfârșitul anului 2016 și a fost apoi considerat un model foarte promițător, cu cel mai atractiv raport dintre preț și autonomie. În primul an complet de vânzări (2017), în Statele Unite au fost vândute 23.297 de exemplare – locul doi în segmentul mașinilor electrice după Tesla Model S (26.500 de exemplare).

Indicatorul este destul de reușit, mai ales pe fondul comentariilor critice ale utilizatorilor și presei cu privire la condițiile de garanție a lui Bolt. În cartea de service producătorul a scris că în perioada de garanție (8 ani sau 160 mii de kilometri), capacitatea bateriei poate scădea de la cifra nominală de 60 kWh până la 36 kWh (cu 10-40%).

În 2018, cererea pentru Bolt EV a scăzut la 18.020 de unități, ceea ce s-a datorat, în primul rând, apariției pe piața a sedanului electric Tesla Model 3 relativ accesibil. În mod formal maşina lui Elon Musk a ieşit pe piaţă în septembrie 2017, însă producţia propriu-zisă i-a început abia la mijlocul lui 2018. Respectiv, nici această pauză de minim şase luni nu a salvat modelul celor de la Chevrolet de un eşec. Pe parcursul întregului 2018 vânzările de Model 3 au constituit 140.317 exemplare.

În acest an, Bolt EV arată aproximativ același succes comercial ca în trecut: din luna ianuarie până în iulie s-au vândut doar 8.282 de unități, ceea ce înseamnă cu 5.4% mai mult decât în ​​aceeași perioadă din 2018. Dar Tesla Model 3 are mult mai mult succes: în primele șapte luni ale anului 2019 s-au vândut 80.425 de exemplare!

Şi s-ar părea că a venit momentul să fie închisă magazia și să fie recunoscut faptul că prima mașină electrică în masă a GM a eșuat? Dar nu, corporația americană a decis să îi ofere încă o șansă și a efectuat o revizie tehnică asupra indicatorilor critici pe care îi avea electromobilul – capacitatea bateriei și rezerva de energie cu o singură încărcare.

Astfel, modelului Bolt EV din gama anului 2020 a primit o baterie actualizată marca LG, cu o capacitate de 66 kWh în loc de 60 kWh. Autonomia în regim certificat EPA a crescut de la 383 la 417 km. Şi atât! Alte caracteristici nu s-au schimbat. Bolt EV este încă echipat cu un motor electric care produce 204 CP şi pune în mişcare roțile din față. De pe loc şi până la o viteză de 97 de km/h compacta accelerează în 6.5 secunde. Timpul de încărcare completă a bateriei durează până la 10 ore de la o priză casnică.

Electromobilul modernizat va fi scos la vânzare mai aproape de sfârșitul anului pentru un preț de 37.495 de dolari. Pentru comparație, Tesla Model 3 în versiune Standard Range Plus (autonomie de până la 386 km) costă de la 38.990 de dolari în SUA. Astfel, se pare că raportul preț-autonomie a mașinii electrice Chevrolet este acum mai atractiv, iar acest lucru îl poate ajuta pe producător cu adevărat să stimuleze vânzările – de exemplu, în sectoarele corporative și publice.

Vezi şi: (video) GM Cruise AV – prima maşină fără volan şi pedale care va fi scoasă în trafic în 2019

În linii generale vorbind este puțin probabil ca bateria modificată să crească semnificativ cererea pentru Chevrolet Bolt EV. Atragerea unui cumpărător s-ar putea face printr-o reducere radicală a prețurilor, însă GM se pare că nu este pregătită să producă mașini suportând pierderi.

Compania desfășoară acum o curățare la scară largă a liniei, scăpând de toate produsele care nu au o perspectivă, dintre ele făcând parte şi modelul hibrid Chevrolet Volt care era la o vreme un model avansat. Bolt EV este probabil să fie inclus în această listă în viitor, dar numai după ce mașinile electrice de nouă generație vor apărea în arsenalul GM, a căror dezvoltare este acum în plină desfăşurare. Anterior, corporația și-a anunțat intenția de a lansa 20 de electromobile noi pe piața americană până în 2023.

Vezi şi: (foto) Detroit 2019: Noul Cadillac EV Concept anunţă viitorul prim electromobil al mărcii

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/