(video) GM Cruise AV – prima maşină fără volan şi pedale care va fi scoasă în trafic în 2019

Concernul General Motors a făcut publice primele imagini cu o maşină care se va putea deplasa autonom şi nu are volan sau pedale. Producătorul auto planifică să exploateze comercial astfel de robomobile, din 2019, în servicii de car sharing (transport public).

General Motors a trimis recent o cerere la Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) pentru a-i oferi permisiunea ca să scoată pe drumuri publice astfel de maşini.

Noul GM Cruise AV va fi construit pe baza electromobilului Chevrolet Bolt de ultimă generaţie. Mașina este echipată cu cinci telemetre laser (LiDAR), 16 camere și 21 de radare.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: smart vision EQ fortwo – compacta viitorului fără volan şi pedale

Algoritmii de procesare dezvoltați de General Motors şi folosiţi în sistemul de pilotare automată sunt capabili să clasifice și să urmărească orice obiect în baza informaţiilor furnizate de senzori și de asemenea să anticipeze mișcările acestuia. De exemplu, pot construi o traiectorie potențială a unui pieton sau a unui camion.

Mai mult, platforma de calcul, folosind algoritmi ai sistemului de auto învăţare a maşinii și inteligența artificială, poate lua decizii luând în considerare condițiile climatice, condițiile de iluminare și prezența obstacolelor în zona de vizibilitate a dispozitivelor LiDAR.

Vezi şi: (video) Declaraţie ambiţioasă: Ford anunţă că va lansa o maşină fără volan şi pedale

Dacă NHTSA va aproba cererea GM, chiar de anul viitor astfel de maşini vor apărea pe străzile din SUA pentru că producătorul le are deja gata făcute. Singura întrebare rămâne: cât de mulţi oameni vor risca să călătorească cu ele?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/