(video) Premieră mondială: Noul Ford Tourneo Custom

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford Pro a dezvăluit astăzi noul E-Tourneo Custom, complet electric – vârful de lance al gamei de vehicule Tourneo. Modelul ridică ștacheta în segmentul vehiculelor destinate pentru activități multiple, combinând o nouă platformă proiectată pentru a oferi versatilitate și confort maxim cu un sistem de propulsie electric cu baterie, care poate oferi o autonomie de până la 370 km.

Fiind unul dintre cele patru noi modele Ford Pro complet electrice lansate în Europa până în 2024, E-Tourneo Custom vizează atât clienții care îl vor folosi pentru nevoi personale, cât și clienții de flote, oferind un interior spațios pentru până la opt ocupanți.

Caracteristici cheie:

 • Arhitectura complet nouă a vehiculului oferă o înălțime mai mică a podelei și o nouă treaptă laterală integrată pentru a ușura intrarea și încărcarea, susținută de deschideri generoase pentru ușa laterală glisantă și hayonul spate.
  • Noua platforma a permis, de asemenea, o înălțime totală redusă la sub doi metri pentru multe variante, ceea ce permite accesul la garaje și parcări cu mai multe etaje care sunt adesea inaccesibile vehiculelor din segmentul Tourneo Custom.
  • Atât șoferii, cât și pasagerii vor beneficia de performanțe dinamice mai bune oferite de noua platformă, cu suspensie spate independentă complet nouă, standard pentru întreaga gamă. Aceasta oferă un nivel de confort sporit, manevrabilitate mai bună și mai mult rafinament.
 • Noua platforma asigură un spațiu generos în interior, indiferent dacă versiunea este cu sistem de propulsie complet electric, PHEV sau cu combustie internă. Modelele standard și cu ampatament lung oferă fiecare până la opt locuri pe trei rânduri pentru E-Transit Custom și până la nouă locuri pentru Tourneo Custom PHEV și versiunile EcoBlue.
  • Noile posibilități de configurare de la interior pornesc de la un nou sistem de scaune modulabile, montate pe șine, pe al doilea și al treilea rând, pentru o adaptabilitate maximă la configurarea cabinei pentru a oferi spațiu optim pentru pasageri și bunurile lor.
  • Scaunele pe șine permit pasagerilor să le gliseze înainte sau înapoi, ori să le ridice complet, după cum este necesar.
  • Cele trei scaune din rândul al doilea pot fi deplasate fiecare independent, în timp ce scaunele din rândul al treilea sunt fracționabile 1/3-2/3.
  • Noile scaune sunt mai ușoare decât cele de pe modelul anterior, iar al doilea rând are centuri de siguranță integrate, astfel încât reconfigurarea cabinei – inclusiv într-un format unic pentru conferințe pentru șase persoane – poate fi făcută mai rapid și mai ușor.
  • Punctele ISOFIX sunt disponibile pe toate cele trei scaune din al doilea rând, precum și pe cele două scaune exterioare din al treilea rând.
 • Proprietarii Tourneo Custom pot alege dintr-o gamă de variante de modele dorite, inclusiv aventuroasa serie Active, atrăgătoarea serie Sport sau cea de top Titanium X, care oferă cele mai cuprinzătoare specificații ale oricărui Tourneo făcut vreodată. De exemplu, vine standard cu jante din aliaj de 19 inchi, faruri full LED Matrix sau o tapiţerie Sensico din piele sintetică. Fiecare serie poate fi specificată cu oricare dintre sistemele de propulsie disponibile pentru a se potrivi unei game largi de nevoi ale clienților!
 • Noul Tourneo Custom face o declarație clară pe drum, cu un design expresiv și sculptural, care va atrage atât clienții privați, cât și companiile de flote. Având o statură puternică, vehiculul are lățimea vizuală crescută în față și spate, pentru un aspect robust și dinamic.
 • La interior, instrumentarul de bord dispune de un ecran tactil ergonomic de 13 inchi cu sistem de infotainment SYNC 4, axat pe șofer, cu compatibilitate wireless Android Auto și Apple CarPlay în standard.
 • Pentru a sprijini viața activă a clienților lor, vehiculele Tourneo trebuie să se transforme în camere de zi și spații de lucru mobile, iar Tourneo Custom oferă același volan inovator, care a fost dezvăluit recent în noul E‑Transit Custom. Caracteristica utilă, unică în clasă, poate fi folosită ca suport ergonomic pentru laptopuri și tablete sau poate fi pliată pentru a deveni o masă convenabilă.
 • Specificațiile premium ale cabinei includ noi echipamente precum un plafon panoramic mare din sticlă care îmbunătățește senzația de spațiu și lumină pentru ocupanți, tratat cu infraroșu pentru a menține cabina răcoroasă în condiții de vară. Iar ușile laterale glisante cu acționare electrică beneficiază și de o funcție de activare fără mâini, ușile putând fi deschise folosind o mișcare de glisare a piciorului către roata din față, de exemplu atunci când șoferul transportă obiecte grele.
 • Pentru a maximiza confortul, noul Tourneo Custom oferă, de asemenea, controlul electronic al temperaturii aerului în trei zone, un sistem de sunet B&O puternic cu 14 difuzoare + subwoofer situat în spate, iluminare ambientală sofisticată, suport de încărcare wireless pentru dispozitive mobile și scaune încălzite pe al doilea rând.
 • Ford a dezvoltat, de asemenea, un nou sistem inovator de cheie digitală, programat să fie disponibil în 2024, folosind tehnologia NFC care este similar cardurilor de acces în camerele de hotel. Cheia digitală permite proprietarilor să poarte un card convenabil, subțire, rezistent la apă, mai degrabă decât o telecomandă voluminoasă, în timp ce participă la sport sau activități în aer liber. De asemenea, sistemul este benefic companiilor care au mai mulți șoferi care folosesc un singur vehicul.

Ce mişcă E-Tourneo Custom?

 • Folosind aceeași tehnologie cu celule de înaltă densitate ca și pickup-ul Ford F-150 Lightning, într-o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh, cu un motor electric de 160 kW (217 CP) pe puntea din spate, E-Tourneo Custom oferă performanțe și rafinament excepționale. Sistemul de propulsie complet electric oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi operat cu o singură pedală pentru o eficiență energetică și mai mare și o experiență de condus mai relaxată și confortabilă.
 • Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de opt ore, iar o reîncărcare 15-80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW. Profilul de încărcare al lui E‑Tourneo Custom a fost creat pentru a permite ca la o sesiune de încărcare rapidă DC de 125 kW să adauge aproape 38 km de autonomie în doar cinci minute.
 • Modelul oferă o capacitate maximă de remorcare generoasă de 2.000 kg, împreună cu o sarcină utilă substanțială, ajutând proprietarii să transporte cu ușurință prietenii, familia și echipamentele sportive, iar operatorii de flote să transporte clienții și bagajele lor în mod eficient.
 • De asemenea, tehnologia Pro Power Onboard le permite clienților să utilizeze pe deplin potențialul variantelor electrificate ale Tourneo Custom, furnizând până la 2.3 kW prin prizele din cabină – ideal pentru alimentarea dispozitivelor digitale, unelte sau echipamente sportive și de camping.

Sisteme de propulsie alternative celei electrice, disponibile:

 • Pentru aplicațiile în care este necesară flexibilitate suplimentară se poate opta pentru Tourneo Custom PHEV cu 224 CP şi tracţiune faţă, care folosește un sistem de propulsie plug-in hibrid pentru a oferi flexibilitatea unui motor eficient Atkinson pe benzină, de 2.5 litri, optim pentru croaziere pe distanțe lungi, și a unui motor electric, la care se adaugă o baterie de 11.8 kWh care permite o autonomie electrică de peste 50 km, ideală pentru călătorii cu zero emisii în zone urbane. Din trenul de rulare face parte şi un CVT.
 • Pe lângă sistemele de propulsie electrificate, Ford va oferi și Tourneo Custom cu motoarele sale diesel EcoBlue de ultimă generație, cu puteri de 136 CP, 150 CP sau 170 CP – combinate cu o nouă transmisie automată de înaltă eficiență cu opt trepte sau cu una manuală cu șase trepte. Standard este o tracţiune faţă.
 • Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, pentru prima dată, o opțiune de tracțiune integrală, sporind încrederea clienților care au nevoie de capabilități pentru orice vreme și pentru proprietarii care accesează locuri de campare, plaje și trasee montane. Sistemul distribuie inteligent cuplul între axe printr-un cuplaj controlat electronic, cu ajustări care durează mai puțin de 20 de milisecunde și este disponibil pentru vehiculele echipate cu motor diesel EcoBlue de 136 CP și 170 CP și cutie de viteze automată.
 • Proprietarii care au nevoie de mai multă tracțiune, dar preferă o cutie de viteze manuală pot opta pentru un diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru motoarele diesel EcoBlue de 136 CP și 150 CP.
 • Toate variantele de propulsie oferă o capacitate de remorcare extrem de competitivă, inclusiv posibilitatea de a tracta o remorcă cu sistem de frânare de până la 2.500 kg pentru modelele cu motor diesel. Noua opțiune de cârlig de remorcare retractabil permite clienților să utilizeze acest accesoriu cu ușurință atunci când este nevoie.
 • Tourneo Custom dispune de o suită cuprinzătoare cu cele mai avansate sisteme de asistență de la Ford, inclusiv o serie de funcții disponibile pentru model pentru prima dată, cum ar fi Cruise Control inteligent adaptiv cu centrare pe bandă, asistență la frânarea în marșarier, parcare complet automată și un sistem de camere la 360 de grade care oferă o vedere amplă în jurul vehiculului pentru manevre mai ușoare în oraș.
 • Clienții pot beneficia de conectivitate super-rapidă prin intermediul unui modem 5G standard care oferă suport convenabil și intuitiv din partea serviciilor digitale Ford Pro pentru a face operarea unui Tourneo Custom simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor.
 • Proprietarii își pot gestiona încărcarea, precondiționa bateria și cabina, încuia de la distanță ușile, monitoriza securitatea vehiculului și pot primi alerte specifice vehiculului prin aplicația FordPass. Operatorii de flote pot utiliza software-ul Ford Pro pentru a crește productivitatea.
 • Peste 30 de module separate de pe Tourneo Custom sunt capabile să primească actualizări de software Ford Power-Up over-the-air pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței vehiculului, la furnizarea de update-uri de calitate, la actualizarea funcțiilor existente și la adăugarea de funcții și capabilități cu totul noi.

Versiunile Tourneo Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt programate să ajungă la clienți de la jumătatea anului 2023, iar alte variante vor fi disponibile spre sfârșitul anului. Noua generație Tourneo Custom va fi produsă de Ford Otosan în Kocaeli, Turcia.

Cmentariile sunt închise