Preţurile vor da înapoi? Motivul pentru care valoarea petrolului a scăzut brusc cu 17%

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Preţul petrolului a scăzut în seara târzie a zilei de miercuri cu până la 17%, la cel mai mic nivel înregistrat în ultimele zile, după ce Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor cere membrilor OPEC să crească producția de țiței, relatează Bloomberg.

Declarația privind susținerea creşterii producţiei de țiței, ceea ce ar putea compensa o parte din întreruperile de aprovizionare cauzate de sancţiunile impuse Rusiei, a fost făcută de Yousef al Otaiba, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington.

FOTO: gop.gov

„Susținem creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție. EAU au fost un furnizor de încredere și responsabil pe piețele globale de mai bine de 50 de ani și consideră că stabilitatea pe piețele energetice este esențială pentru economia globală.”

„Asta nu înseamnă nimic. Probabil că pot aduce pe piaţă aproximativ 800.000 de barili foarte repede, chiar imediat, ceea ce ne aduce la o șaptesprezecea parte din drumul parcurs în înlocuirea ofertei ruseşti.”

Bob Yawger, director de contracte futures pe energie la Mizuho, citat de Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu peste 17%, sau 22 de dolari, pentru a atinge un minim al şedinţei la 105.60 dolari. Preţul de referinţă a recuperat o parte din pierderi, tranzacţionându-se în scădere cu 13.29 dolari, sau 10.4%, la 114.69 dolari pe baril. Ţiţeiul american a scăzut cu 12.01 dolari, sau 9.7%, la 111.69 dolari.

Preţurile au atins minimele sesiunii după ce comercianţii au citat şi informaţii din presă, potrivit cărora un ministru irakian ar fi afirmat că ţara sa este la fel pregătită să crească producţia dacă OPEC+ îi va cere acest lucru.

Iată care sunt preţurile de astăzi pentru carburanţi în Moldova, într-o reţea, ajustate conform noilor tarife stabilite de ANRE:

Cmentariile sunt închise