(video) Permise de conducere fabricate chiar și pentru cei aflați peste hotare. Poliția a descins în sudul țării

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice și cei de urmărire penală ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au desfășurat joi percheziții în peste 10 localități din trei raioane din sudul Republicii Moldova. Toate într-un dosar privind emiterea frauduloasă de permise de conducere a autovehiculelor.

Conform informațiilor disponibile, permisele erau eliberate în unele cazuri și fără pregătire, admitere la examene ori susținerea lor. Iar printre ”beneficiarii” acestor falsificări erau și persoane care nici măcar nu erau în Moldova în acea perioada plasării comenzii.

În acest scop, după ce-și primeau banii (între 500 și 1.000 de euro, în funcție de categoria auto sau urgență), directorii și angajații școlilor auto vizate introduceau ilicit în sistemele informaționale datele viitorilor deținători ai permiselor auto fraudate.

Ulterior își primeau pachetul de documente pentru obținerea lor fără să fi frecventat orele teoretice sau practice. Astfel, actele obținute fraudulos erau folosite atât în Moldova, cât și peste hotare, fără ca sume importante de bani să fie achitate în bugetul de stat. 

Bani pentru permise auto
Bani pentru permise auto

Urmare a perchezițiilor, la școli auto, subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice și domiciliile figuranților, au fost ridicați circa 1.000.000 lei în numerar (o parte din bani fiind pregătiți în sume mai mici predestinate transmiterii altor membri ai grupului), două arme și peste 300 de cartușe deținute ilegal, peste 10 telefoane mobile, înscrisuri de ciornă privind școlarizarea fictivă a cursanților și zeci de certificate de absolvire și acte falsificate privind școlarizarea cursanților școlilor.

În acest stadiu al investigațiilor, oamenii legii cercetează peste 15 bănuiți, care pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise