(video) Chiar și producătorul e uimit! Kim Jong-un și-a făcut un upgrade consistent până va obține cel mai nou S-Class Guard

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Viața de lux în ciuda sancțiunilor internaționale continuă! În cea mai recentă vizită în Federația Rusă a lui Kim Jong-un, liderul nord-coreean se pare că a rămas nemulțumit de produsele mărcii AURUS, astfel încât a rămas fidel mărcii pe care o iubește din tinerețe și de curând și-a făcut un upgrade consistent.

Dacă anterior era văzut că folosea fie un vechișor Maybach 62 Guard, fie un Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman facelift în caroserie W221 (produs în perioada anilor 2010-2013), din acela care l-a întâmpinat pe fostul președinte al Republicii Moldova când a fost în vizită la omologul său turc, mai nou are în garajul mașinilor de serviciu, fie personale, un Mercedes-Maybach S 650 Guard facelift (produs între anii 2019-2020), dar și un Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC prefacelift (produs între 2020-2023).

Cum le-a obținut pe acestea din urmă, dar și pe cele mai vechi, este un mister pe care nici producătorul auto german nu-l poate dezlega. Nu de alta, dar orice mașină blindată pe care o face Mercedes-Benz nu poate ajunge chiar la oricine, viitorul proprietar fiind foarte atent verificat.

Însă de-ar fi asta singura întrebare… Oficiali cheie nord-coreeni, inclusiv premierul Kim Tok-hun, au sosit la sfârșitul lunii decembrie la o întâlnire-petrecere de sfârșit de an cu sedanuri Mercedes-Benz, printre care s-au putut vedea unele blindate, dar și cele mai noi S-Class și Mercedes-Maybach S-Class în caroserii W223/Z223!

Mai mult, în ziua de 1 ianuarie 2024 liderul din Coreea de Nord a venit la un spectacol cu un Mercedes-Maybach S 650 Pullman (VV222) produs după 2018, însă fără semne că ar fi blindat.

Toate vehiculele enumerate fac obiectul sancțiunilor ONU care interzic furnizarea de automobile de lux către Coreea de Nord.

VIDEO: North’s Korean Central Television

În octombrie 2023, ministerul unificării din Coreea de Sud a declarat că Kim și familia cheltuiesc milioane de dolari pe an pe bunuri de lux, în ciuda penuriei cronice de alimente și a dificultăților economice agravate de sancțiunile ONU și COVID-19.

Cmentariile sunt închise