(foto) În Moldova a fost scos la vânzare primul Mercedes-Maybach GLS rulat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova a apărut la vânzare primul Mercedes-Maybach GLS rulat. Deşi mai este considerat nou, având doar puţin peste 1000 de km parcurşi, pentru el se cere o sumă exagerat de mare – 349.900 de euro!

Pentru comparaţie, în Germania cu această sumă de bani se pot procura două exemplare noi Mercedes-Maybach GLS 600 fără dotări opţionale! Iar configurând online o maşină care să arate similar, cu toate dotările incluse, ne-a ieşit puţin peste 270.000 de euro (în Germania)!

Modelul din anunţ este un Mercedes-Maybach GLS 600 fabricat în 2022, actualmente cel mai luxos şi scump SUV al mărcii. Maşina a fost prezentată în premieră mondială în noiembrie 2019. Sub capotă are un V8 de 4.0 litri, care funcţionează în cadrul unui sistem mild hybrid, el singur producând 558 CP şi 730 Nm. Poate face 0-100 km/h în 4.9 secunde şi atinge maximum 250 km/h.

Suspensia maşinii este standard una pneumatică AIRMATIC cu sistem de amortizare adaptivă Adaptive Damping System Plus (ADS+). Opţional e disponibilă una E-ACTIVE BODY CONTROL cu mecanisme hidraulice, singurul sistem de pe piață în care forțele arcurilor şi amortizoarelor pot fi controlate individual la fiecare roată! Nu se indică exact ce fel de suspensie are maşina scoasă la vânzare.

Mai multe dotări axate pe confort vin standard pe acest model, precum scaunele tapiţate cu piele Nappa, care pot fi cu climatizare, încălzire şi masaj (absolut toate), dar şi un acoperiş panoramic cu trapă glisantă. Ar mai fi de remarcat că persoanei care şi-a comandat maşina din imagini nu i-au plăcut barele de protecţie standard, astfel încât a optat pentru un bodykit exterior care nu este unul original din fabrică.

Ar mai fi de notat că, conform listei de preţuri disponibile pe mercedes-benz.md (nu s-a actualizat din februarie 2022), un astfel de SUV costă minimum 155.990 de euro. În România cu TVA costă minimum 190.630 de euro, iar în Germania minimum 173.264 de euro cu TVA.

În acelaşi timp, drept alt exemplu, chiar acum de pe brabus.com poate fi cumpărat un Mercedes-AMG GLS63 S 4MATIC+ cu 800 de CP, în schimbul a 259.690 de euro, având un interior îmbrăcat frumos în piele şi şapte locuri. Ori pentru 350.000 de euro se poate cumpăra de la BRABUS un Mercedes-Maybach GLS cu 800 de CP.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/