(video) Mașina de un milion de euro cu care a mers Igor Dodon la întâlnirea cu președintele turc

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde în aceste ore o vizită oficială în Republica Turcia, în fruntea unei delegații, la invitația omologului său. O ceremonie de întâmpinare a avut loc în după amiaza zilei de ieri, iar la sosire, şefului statului nostru i-a fost oferită o maşină din oficiu pentru deplasări.

Şi nu este una simplă, ci de top şi chiar blindată! Vorbim despre un Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman facelift (în caroserie W221) cu o lungime de 6.359 mm şi un ampatament de 4.315 mm. Sub capotă are un motor V12 biturbo de 5.5 litri care generează 517 CP şi 830 Nm de cuplu.

Nou, la momentul prezentării, modelul produs în perioada anilor 2010-2013 avea un preţ de start de 900.000 de euro, deşi în echipare maximă suma totală putea trece lejer de 1.000.000 de euro, luând inclusiv în calcul că este o maşină folosită de înalţi reprezentanți ai statului!

Nivelul de protecție al modelului Mercedes-Benz S600 Guard Pullman corespunde celei mai înalte clase B6/B7 de pe vremea lansării sale, una care este actuală şi în prezent. Armura de pe corpul maşinii poate rezista la focuri de armă de calibru decent și poate proteja împotriva fragmentelor unei grenade de mână și a altor dispozitive explozive.

Printre alte caracteristici suplimentare de siguranță se numără anvelope care pot fi utilizate chiar şi dacă sunt sparte pentru a ieşi din situaţiile periculoase, un rezervor de combustibil sigilat, un sistem de alarmă performant în caz de amenințare, sistem anti incendiere, etc. Creșterea în greutate a mașinii a necesitat o modificare a suspensiei și întăririi sistemului de frânare.

Amintim că şi președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vizitat în premieră Republica Moldova în zilele de 17 și 18 octombrie 2018. Iată ce transport a folosit pentru deplasările efectuate prin ţara noastră:

(video) Maşinile SPPS şi limuzinele lui Erdogan au ajuns la Comrat mai repede decât acesta cu elicopterul

De menţionat că un model de maşină similar cu cel în care s-a deplasat Igor Dodon au fost sau mai sunt folosite şi de alţi lideri de state precum:

  • preşedintele Indiei
  • liderul nord-coreean

https://www.youtube.com/watch?v=qf-R9LKRwuI

(video) Investigaţie: Cum Kim Jong-un a făcut rost de un Mercedes Pullman şi un Maybach blindat

  • preşedintele Federaţiei Ruse

https://www.youtube.com/watch?v=JwkUB4Hve6s

Vezi şi:

(video) Ofertă pentru preşedintele Erdogan: „Cumpăraţi un elicopter AURUS şi primiţi o maşină gratuit”

https://autoblog.md/video-presedintele-lukasenko-are-o-noua-limuzina-blindata-de-top-nu-nu-e-aurus-senat/

19https://autoblog.md/video-presedintele-igor-dodon-are-o-noua-masina-de-serviciu/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/