Daimler ar putea reduce dramatic vânzările de modele sport AMG pentru a evita amenzi mari

Daimler ar putea reduce dramatic vânzările de modele fierbinţi AMG! Surse ale publicaţiei Financial Times sunt încrezătoare că gigantul german va trebui să taie serios din vânzările de modele ale familiei AMG din acest an pentru a se încadra în noile norme ecologice ale Uniunii Europene.

În plus, mașinile “civile” cu motoare de 3.0 litri, atât pe benzină, cât şi diesel, la fel vor fi expuse riscului.

Intrarea în vigoare a noilor cerințe pentru nivelul mediu al emisiilor de dioxid de carbon va afecta serios Daimler, consideră şefii centrelor dealer ale mărcii. Se așteaptă o reducere de 75 la sută a stocurilor de autovehicule Mercedes-AMG, precum și o interdicție a vânzărilor de modele cu motoare de trei litri. Analistul Bernstein, Max Warburton, a numit această “ucidere” lentă a AMG “un dezastru pentru profitabilitatea întregului concern”.

În linia de modele de masă a Mercedes-Benz de asemenea sunt aşteptate nişte “seisme”. Compania va încerca să mute atenția clienților de la modele puternice compacte și de talie medie asupra versiunilor lor mai puțin puternice.

De exemplu, SUV-ul GLE poate cădea sub lovitură, în gama de motoare a căruia există unitatea de 3.0 litri volum, sau versiuni superioare ale lui E-Class, aşteptat să primească un facelift chiar în acest an.

Regulamentul 2019/631, adoptat de Parlamentul European în aprilie 2019, prevede o reducere treptată a nivelului mediu de emisii de CO2 pentru toată gama de modele a unui producător auto. Până în 2021, cu începere de la 1 ianuarie 2020, această valoare nu va trebui să depăşească 95 de grame de CO2 per kilometru, ceea ce corespunde unui consum de 4.1 litri pentru maşinile cu motoare pe benzină și de 3.6 litri pentru mașinile diesel.

Sancţiunea pentru fiecare gram care depășește standardul este de 95 de euro. Mai mult, această sumă trebuie înmulțită cu numărul total de mașini vândute.

Vezi şi:

https://autoblog.md/amg-va-renunta-la-motoarele-v12-pentru-modelele-mercedes-cand-se-va-intampla-si-cu-ce-le-va-inlocui/

Constantin Mihalachi: Unde este logica dragi guvernanți?! De ce vă luați de hibride când toată lumea le promovează?

UE ar putea restrânge obiectivele privind emisiile de CO2 prin noul Pact Ecologic European

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/