(video) Declarația zilei: „Găurile în drumuri sunt formate în rezultatul insuficienței finanțării”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Continuă un ping-pong al responsabilităților între autoritățile centrale și cele municipale, inclusiv pe subiectul situației actuale privind starea carosabilelor. În Chișinău, angajații unor întreprinderi municipale deja au început să aplice asfalt rece, însă pune piedici și apa adunată în ”cratere”.

Șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, a declarat astăzi la ședința operativă a serviciilor primăriei că în perioada imediat următoare vor fi acoperite găurile pe drumurile principale, în același timp dând de înțeles că o reparație mai amplă a carosabilului va avea loc la sfârșitul sezonului rece.

Totodată, Vitalie Mihalache a enunțat unul dintre motivele formării gropilor:

„Foarte surprins am fost atunci când un anterior blogger, acum un ministru ditamai al Economiei, s-a expus asupra situației precare a drumurilor din Chișinău datorită apariției acelor situații de avarie. A depistat acele găuri care s-au format, dar ele sunt formate în rezultatul insuficienței finanțării domeniului de drumuri, și în contextul celor expuse de domnul primar, dacă ar fi fost alocate mijloacele bănești necesare pentru întreținerea fondului rutier municipal, atunci din bugetul de stat ar fi fost necesar de a fi alocați aproximativ 700 – 800 de milioane lei pentru întreținerea curentă a drumurilor din Chișinău. În condițiile date ar fi fost suficient de intervenit, așa încât ulterior să nu mai apară aceste neconformități sau situații de avarie.”

Iată cum s-a văzut că se aplică asfaltul rece chiar în PMAN:

Vezi ce fel de ”asfalt rece” se folosește în Durlești:

Cmentariile sunt închise