Doi ofițeri de patrulare din Chișinău, trimiși pe banca acuzaților pentru corupție. Află ce au făcut

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi ofițeri din cadrul INSP, care sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, manifestată prin extorcare de bunuri ce nu li se cuvin, pentru sine sau pentru o altă persoană, pentru a nu îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale, sau contrar acesteia, comisă de două persoane (art. 324 alin. 2 din Codul Penal).

Documentarea cazului a avut loc cu suportul ofițerilor din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

FOTO simbol: INSP

Potrivit circumstanțelor cazului, cei doi ofițeri, în ianuarie 2022, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe bd. Moscova din Chișinău, folosindu-se intenționat de situația de serviciu, au tras pe dreapta un Honda Civic.

În continuare, pentru îndeplinirea contrară a atribuțiilor de serviciu, acordate prin lege, în virtutea funcției deținute, și anume, pentru a nu documenta conducătorul auto, cu privire la o presupusă deținere și folosire de către acesta a unui permis de conducere fals perfectat pe numele său, au estorcat de la conducătorul automobilului mijloace financiare în sumă de 400 euro, care au fost primiți a doua zi, prin intermediul unei persoane cunoscute lor.

Ca rezultat al perchezițiilor efectuate în automobilele personale ale angajaților poliției au fost ridicate mijloace probatorii ce demonstrează implicarea persoanelor vizate în activitatea infracțională.

Cei doi ofițeri de poliție au fost inițial reținuți pe un termen de 72 ore, ulterior fiind plasați în arest la domiciliu.

Conform articolului menţionat anterior din Codul Penal, pedeapsa prevede închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Cmentariile sunt închise