Vine de la Aston Martin! Miles Nürnberger este noul design director al mărcilor Dacia şi Lada

Începând cu 1 septembrie 2021, Miles Nürnberger va ocupa funcția de Director de Design al mărcilor Dacia şi Lada. El va face parte din Comitetul de Direcție al acestui Business Unit, aflat sub conducerea lui Denis Le Vot, Director General al mărcilor Dacia şi Lada.

Miles Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker, Director de Design și membru în Comitetul de Direcție al întregului Renault Group.

Amintim că la jumătatea lunii aprilie, Alejandro Mesonero-Romanos, devenit director de design al mărcii Dacia în ianuarie 2021 după ce venise în cadrul Renault în octombrie 2020 de la SEAT, a renunțat surprinzător la funcție și a părăsit grupul francez. Acum câteva ore a devenit cunoscut faptul că a fost angajat în calitate de designer-şef al Alfa Romeo!

“Îl primim cu entuziasm pe Miles, pentru că designul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia şi Lada. Cu noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI (New Brand Identity), noile Bigster și Niva“, a declarat Denis Le-Vot.

“Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca Dacia. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru Dacia și ne vor ajuta să proiectăm Dacia în viitor”, a comentat Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, în echipa de design a constructorului britanic Aston Martin Lagonda, având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de designul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ.

În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii. Printre realizările sale se numără noul DBX – primul SUV din gama Aston Martin și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de Conceptul Vision în versiunile sedan și SUV.

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de Design exterior al mărcii Citroën (2003-2007). Însă primii săi pași în lumea designului auto i-a făcut însă în cadrul mărcii americane Lincoln (2000-2003), una din diviziile Ford Motor Company!

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design și de mașini, Miles a obținut diploma în Design Auto a Universității din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al Premiului de Design “Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul modelului One-77.

Cmentariile sunt închise