(foto) Designul noului Dacia Bigster a fost deja brevetat. Iată cum ar putea arăta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este unul dintre cele mai așteptate modele ale vremurilor viitoare. Cel mai impunător SUV al mărcii românești, Dacia Bigster, promite să fie o revoluție tehnologică, dar până când va fi lansat spaniolii de la Autofácil au putut intra în posesia unor imagini luate exclusiv de la oficiul european de brevete.

De când Luca de Meo a sosit la Renault, lumea automobilismului a început să se clatine. Și asta pentru că CEO-ul mărcii franceze este un expert în a duce mărcile la cel mai înalt nivel, lucru pe care începe să-l demonstreze în noua sa carieră profesională. În urmă cu câteva luni ne-a prezentat strategia Renaulution ce prevede proiecte importante precum viitorul Renault 5, direcția pe care o va lua firma sportivă Alpine cu modele electrice și un SUV impresionant la un preț relativ accesibil, marca Dacia.

Deși a mai rămas ceva timp până la prezentarea sa oficială, designul noului Dacia Bigster a fost deja stabilit. După cum putem vedea, modelul de producție va împărtăși o mare parte din esența conceptului. În acest fel, fața sa prezintă un aspect puternic și încorporează o grilă originală care va adăposti noul logo și blocurile optice LED cu o nouă semnătură luminoasă. În plus, se evidențiază protecțiile metalice din zona inferioară și câteva branhii laterale mici, plus un Air Curtain, care să favorizeze aerodinamica modelului.

Din profil, noul Bigster prezintă un corp musculos și forme bine lucrate. La fel ca pe concept, mânerele portierelor posterioare vor rămâne camuflate lângă geamuri, ceea ce îi conferă un aspect mai sportiv. Câteva elemente orientate spre off-road, cum ar fi railings-urile de pe acoperiș, oglinzile contrastante și materialele plastice din zona inferioară sunt, de asemenea, foarte izbitoare. Apropo, putem vedea un model de jante din aliaj în două tonuri, cu cinci spițe inelate, care au un aspect mai tradițional decât cele de pe prototip.

Deja în spate sunt reproduse liniile principale anticipate. Vedem un spoiler de dimensiuni generoase, niște stopuri în formă de Y și un hayon destul de mare, în partea inferioară ieșind în evidență o inserție contrastantă care formează un tot întreg cu pseudo difuzorul barei de protecție.

În ceea ce privește capitolul mecanic, Dacia Bigster la sigur nu va mai exista cu motoare diesel și ar trebui să primească noul benzinar cu trei cilindri 1.2 TCe care se dezvoltă (în diverse variante de putere), precum și diferite tipuri de motorizări hibride – inclusiv E-TECH – pentru a-și spori eficiența.

Amintim că Dacia Bigster se va baza pe platforma CMF-B folosită deja de modele precum Clio, Captur, Arkana, Nissan Juke, etc. Cu toate acestea, în cel mai de top SUV al mărcii românești aceasta va fi dusă la extreme pentru că mașina va ajunge să măsoare aproximativ 4.6 metri în lungime.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/