(foto) Primele imagini teaser cu noul Renault Megane E-TECH Electric

Renault a făcut publice primele imagini oficiale, deocamdată în format teaser, cu noul Renault Megane E-TECH Electric, un crossover electric. Noutatea va fi primul SUV pe baterii al companiei, construit pe o platformă independentă. Compania însăși se așteaptă să devină cel mai ecologic brand din Europa până în 2030.

Din fotografiile publicate, Renault va împodobi modelul E-TECH Electric cu un nou logo în stil retro și nişte stopuri înguste conectate printr-o bandă LED. În cabină va apărea un ecran mare pentru sistemul multimedia, designerii alegând să scape de o consolă centrală.

Gilles Vidal, Brand Design Director Renault, a dezvăluit imaginea logoului, așa cum va apărea pe spatele noului Megane E-TECH Electric, care va fi comercializat în 2022. Noul logo a fost proiectat în colaborare cu consultanții Landor & Fitch și va fi introdus treptat începând cu anul viitor pe toate vehiculele marca Renault și în întreaga rețea Renault. Până în 2024, întreaga gamă Renault va purta deja noul logo.

Gilles Vidal a prezentat, de asemenea, două imagini interioare care arată o experiență de bord revizuită și îmbunătățită, care include:

  • sisteme de bord de înaltă tehnologie și ecrane de top;
  • spațiu mărit cu mai multe compartimente de depozitare pentru un plus de confort;
  • linii, spații și materiale reproiectate care întruchipează noua eră.

Se așteaptă ca exteriorul viitorului model să fie realizat cu o mare inspiraţie de la conceptul eVision, prezentat în toamna anului trecut. Atunci s-a afirmat că mașina electrică de serie va moșteni aproximativ 95% din exteriorul prototipului. Și crossoverul se va baza pe noua platformă CMF-EV, care este folosită deja de noul Nissan Ariya.

Vezi şi: (foto) Noul crossover electric Renault Megane are deja o caroserie. Iată cum ar putea arăta

Caracteristicile tehnice ale noului Megane E-TECH Electric nu au fost încă dezvăluite. Conceptul a fost alimentat de un singur motor electric cu 217 CP și 300 Nm, deşi Ariya poate pune la dispoziţie între 242 şi 394 CP. Autonomia-i maximă este de 500 de km cu un singur plin de energie în baterii.

Vehiculul electric al celor de la Renault va fi asamblat la una dintre fabricile franceze ale companiei, iar producția-i ar trebui să înceapă spre sfârșitul acestui an. Principalul concurent este văzut Volkswagen ID.4, care a câștigat recent titlul de “Mașina anului 2021 în lume”.

În paralel, șeful Renault, Luca de Meo, și-a anunțat intenția de a face compania cea mai ecologică din Europa până în 2030, deşi nu va abandona complet motorul cu ardere internă. Mai mult, anul viitor Renault va dezvălui o nouă generaţie de sistem de propulsie hibrid, bazat pe un nou motor turbo pe benzină de 1.2 litri (trei cilindri). Acesta va dezvolta 200 CP împreună cu un motor electric, iar în 2024 va exista o versiune mai puternică (deja de tip plug-in hybrid) cu 280 CP, care se va putea combina cu un sistem de tracțiune integrală.

Cmentariile sunt închise