(video) Imaginea zilei: A fost găsită o bunicuță de la care s-ar merita de cumpărat mașina-i rulată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În limbajul samsarilor există expresii care conțin cuvinte precum ”bunicuță din Germania, mașină de duminică, mașină de mers la piață” și altele.

Utilizarea lor poate fi într-o descriere simplificată, dar și ironică a unei mașini second hand care este într-o stare bună aparentă. Dar care, în realitate, are un parcurs mai mare decât pare sau poate prezenta probleme ascunse.

Chiar și VW a făcut aluzie la asta printr-o reclamă veche.

Explicația termenilor

  • “Bunicuță din Germania” sugerează că mașina posibil să fi fost deținută anterior de o persoană în vârstă sau să aibă o vechime considerabilă. Deși arată destul de păstrată.
  • “Mașină de duminică sau de mers la piață” se referă la faptul că este folosită rar sau doar în scopuri de agrement. Și, deși pare să fie într-o stare bună, poate avea defecte sau probleme ascunse.
  • “Mașină din Germania” indică faptul că mașina a fost importată din Germania. Țara este cunoscută pentru standardele ridicate în ceea ce privește vehiculele. Însă asta nu înseamnă că autovehiculele SH importate de acolo sunt 100% lipsite de probleme.

În ansamblu, astfel de expresii ar putea fi utilizate de către samsari pentru a atrage potențiali cumpărători, sugerând că mașina este o afacere bună, dar cu subînțelesul că ar trebui să fie examinată cu atenție pentru a evita surprize neplăcute legate de starea sa reală și de istoricul său.

De curând în spațiul online au apărut aceste imagini virale. Nu am putut identifica sursa primară, însă arată una din bunicuțele de la care s-ar merita de achiziționat mașina pe care o folosește pentru mers la cumpărături.🙂

Vezi și: Italia: O șoferiță născută în 1920, trasă pe dreapta de carabinieri după miezul nopții

Cmentariile sunt închise