(video) Premieră: Noul De Tomaso P900 – 900 CP şi 900 kg într-un corp spectaculos

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renașterea mărcii italiene De Tomaso a avut loc în 2019, odată cu prezentarea prototipului supercarului P72 cu motor V8 marca Ford. Startul producției la scară mică a fost programat pentru 2020, dar din cauza pandemiei, strategia a fost revizuită, iar calendarul a fost schimbat.

Platforma de producție nu a mai fost aranjată în SUA, dar mai devreme în acest an a fost anunțată cooperarea cu holdingul Capricorn, care produce componente pentru mașinile de curse. Construcția unei fabrici comune este deja în curs de desfășurare, iar deja după Revelion, lângă Nürburgring, ar trebui să înceapă asamblarea lui P72.

Între timp, a fost anunțat un alt model, mai spectaculos!

De Tomaso P900 este un hypercar de circuit (fără acces pe drumurile publice), construit pe același șasiu și monococ din fibră de carbon ca și P72. Kitul exterior aerodinamic a devenit mai masiv și mai spectaculos, iar aripa posterioară are un sistem DRS reglabil, ca pe monoposturile de Formula 1. Dar principala diferență față de P72 se ascunde în spatele scaunelor.

În limitele ampatamentului este montat un motor V12 despre care se spune că e dezvoltat in-house! Compania îl numește primul motor V12 neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon din lume, deoarece poate funcționa pe combustibil sintetic! Astfel, De Tomaso încearcă să ocolească eco-normele și să păstreze motorul clasic cu ardere internă, împreună cu al său sunet unic.

Unitatea de propulsie are un volum de 6.2 litri, nu are supraalimentare și nici suplimente electrice (e natural aspirat). În plus, este relativ compact și ușor – doar 220 kg. Generează 900 CP și se poate roti cu până la 12.300 rpm!

Noul De Tomaso P900 are tracțiune spate și o cutie de viteze secvențială Xtrac. Greutatea uscată a mașinii este de numai 900 kg! Alte caracteristici nu au fost încă prezentate, deoarece mașina în sine nu este încă gata.

Primul prototip real va fi prezentat abia în primăvara lui 2023 și va fi nevoie de aproximativ încă 1.5 ani pentru a finaliza dezvoltarea și setarea. Gata va fi abia spre sfârșitul lui 2024. Vor fi produse doar 18 exemplare, fiecare costând 3.000.000 de dolari fără opțiunile de personalizare.

Dar pentru cei care sunt cu adevărat nerăbdători să pună mâna pe o astfel de capodoperă, De Tomaso spune că este gata să construiască un exemplar care va avea un motor Judd V10 scos din vechea mașină de Formula 1 a echipei Benetton! Un astfel de hypercar va fi cu adevărat unic și va putea fi procurat de un norocos în vara lui 2023.

Mai aflaţi că firma are planuri ambițioase pentru P900. Își propune să intre în Campionatul Mondial de Anduranță cu propria mașină LMH. P900 este declarat a fi un precursor al versiunii de competiţie!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/