De Tomaso emigrează în America

Marca italiană De Tomaso și-a anunțat revenirea în business-ul cu maşini încă din vara anului 2019, prin prezentarea spectaculosului P72 la Festivalul de Viteză de la Goodwood.

Automobilul frumos ar fi trebuit să fie lansat în acest an, 2020, dar după cum s-a dovedit, producătorul auto încă nu are o platformă de producție. Astfel, se caută una, dar şi paralel o nouă casă!

De curând compania şi-a anunțat decizia de a emigra complet în Statele Unite ale Americii, un pas pe care nu-l vezi des să-l facă şi alţi jucători de pe piaţa auto. În SUA va fi situat sediul central, studioul de design, platforma de asamblare și altele aferente acestora. Pe site-ul oficial au fost anunţate şi mai multe locuri de muncă vacante.

De Tomaso se află în discuții cu mai mulți lideri de state în același timp, dar o locație specifică nu a fost încă stabilită: o alegere finală va fi făcută în următoarele șase luni. Dar se știe deja că producția lui P72 în cadrul noului plan va începe în al patrulea trimestru al anului 2022.

Amintim că în spatele renașterii De Tomaso se află fondul de investiții Ideal Team Ventures din Hong Kong, care deține și Apollo Automobil al lui Roland Gumpert. Echipa Apollo a fost cea care a dezvoltat P72, folosind ca bază șasiul din carbon al modelului său Intensa Emozione.

În același timp, motorul său V8 de 5.0 litri a fost împrumutat de la Ford Mustang. Modificat de către atelierul Roush, unitatea natural aspirată produce peste 700 CP şi 825 Nm de cuplu. Singura cutie de viteze este una mecanică în şase trepte.

De Tomaso intenționează să limiteze producţia lui P72 la doar 72 de exemplare. Fiecare va costa cel puțin 750.000 de euro, în timp ce compania spune că cererea a depășit deja oferta.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/