A fost cumpărat și el. Jozef Kaban a fost angajat de chinezii de la SAIC

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jozef Kaban, un designer auto de renume mondial, se alătură Centrului Global de Design al SAIC Motor în calitate de vicepreședinte. Va răspunde inclusiv de toate produsele mărcii MG care împlinește 100 de ani în 2024. Devine astfel încă un designer auto din occident care este recrutat de un producător chinez.

Viziunea internațională a lui Jozef Kaban va ajuta SAIC să deschidă noi drumuri pe piața auto globală și va impulsiona în continuare modernizarea designului SAIC, spune compania. Conceptele și ideile sale inovatoare dintr-o nouă perspectivă vor accelera creșterea SAIC Design într-o echipă de clasă mondială.

SAIC Design Center este subordonat Institutului general de cercetare și dezvoltare (în care muncesc peste 10.000 de persoane) al SAIC. În prezent, SAIC DESIGN are o echipă internațională formată din peste 300 de persoane în cadrul Anting Global Design Center din Shanghai și Foresight Design Centers din Londra și Tokyo. Cu echipamente software și hardware avansate, dar și capacități de design excelente, produsele dezvoltate de SAIC Design Center au câștigat numeroase premii internaționale până acum.

În vârstă de 51 de ani, slovacul Josef Kaban este absolvent al Academiei de Arte Frumoase și Design din Bratislava, dar și al Royal College of Art din Londra. La vârsta de 25 de ani s-a ocupat de proiectul Bugatti Veyron. Asta a provocat o senzație uriașă, fiind considerat cel mai talentat geniu al designului auto de la începutul secolului XXI. În carieră a mai lucrat pentru Audi, Skoda, BMW, Rolls-Royce, VW, etc.

SAIC este una dintre cele mai importante companii de automobile cotate la bursă în China. A fost numărul 1 în producția și vânzările de vehicule din China timp de 18 ani consecutivi. În 2023, vânzările în afara Chinei au ajuns la 1,208 milioane de autovehicule.

Cmentariile sunt închise