(video) În Moldova ar putea fi lansat un program Rabla. Prin ce se va deosebi de cel din România şi ce cred şoferii despre idee

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ţara noastră ar putea fi lansat un program Rabla de reciclare a autovehiculelor vechi, asemănător celui din România, însă cu o diferenţă notabilă, chiar majoră! Ideea aparţine Ministerului Mediului, însă autoritățile nu vor dori, probabil din start, să-şi ia povara asigurării unor subvenţii din bugetul de stat. Deocamdată doar importatorii de mașini vor fi impuşi să ofere recompense sau reduceri la cumpărarea celor noi!

Potrivit responsabililor de la Ministerul Mediului, pentru a reduce poluarea din cauza mașinilor, impozitul anual pentru vehiculele vechi ar putea crește, astfel încât să-i determine pe proprietari ca să renunțe la ele. Indiferent de durata de exploatare a mașinii, revizia tehnică va demonstra dacă mai poate sau nu să fie pusă în circulație.

Astfel spus, fiecare posesor de automobil rulat va avea libertatea de a decide: să continue să-şi utilizeze maşina învechită, achitând taxe mari, ori să meargă pe ideea achiziționării unuia nou cu o reducere semnificativă.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise