(video) Nou record Porsche pe Nurburgring: Taycan facelift este cu puțin peste două secunde în urma lui Rimac Nevera

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 13.03.2024)


Într-o felicitare publicată cu ocazia Crăciunului, compania Porsche a menționat că anul 2024 va fi unul marcat de mai multe premiere mondiale pe care le pregătește. Și acum seara a anunțat indirect care va fi cel mai probabil prima dintre ele.

Peste câteva săptămâni vom vedea modelul actualizat Taycan, aflat la prima sa generație, a cărei ciclu de viață a ajuns la jumătate. Iar prototipul pre-serie al noii versiuni de top, denumirea căreia ar fi GT sau Turbo GT, tocmai a stabilit un nou timp record de tur pe circuitul german Nurburgring, devenind cea mai rapidă mașină electrică din Zuffenhausen.

Este un nou record pentru un Porsche electric și primul anunț de acest gen de la începutul lui 2024.

Deocamdată nu se menționează când anume a fost setat recordul, însă din imagini ar reieși că s-a întâmplat în perioada sezonului estival. Mai mult, ziua în cauză a fost rezervată exclusiv pentru echipa Porsche.

Cronometrul a fost oprit la 7:07.55 minute, timpul înregistrat fiind cu tocmai 26 de secunde mai bun decât atunci când s-a utilizat un Taycan Turbo S cu un performance package, în august 2022.

Din motive de siguranță, și această mașină a fost echipată cu o cușcă de protecție prescrisă legal, împreună cu scaune de curse. În comparație cu recordul din 2022, acest Taycan facelift a fost cu 25 km/h mai rapid atunci când se îndrepta spre Schwedenkreuz.

Pentru a ilustra diferența în continuare, atunci când pilotul Lars Kern a trecut de această dată linia de sosire lângă Tribuna 13 (T13, vezi pe hartă), în august 2022 abia era pe cale să intre pe secțiunea Antoniusbuche. Astfel, distanța dintre modelul actualizat și actualul Turbo S este de peste 1.3 kilometri – o cifră care ilustrează saltul de performanță realizat pe traseul cu o lungime de 20.8 km. 

Un videoclip de tip onboard cu turul complet va fi publicat abia la mijlocul lunii martie.

Astfel fiind spuse, lupta pentru supremație pe Nurburgring în segmentul electromobilelor continuă! Acum Porsche și-a întors înapoi recordul luat de Tesla Model S Plaid și s-a apropiat uimitor de mult de Rimac Nevera, model care este acum cap de listă printre mașinile electrice de producție (7:05.298 minute).

Respectiv, diferența de timp dintre acest supercar cu aproape 2.000 de cai putere și acest Taycan care ar produce în jurul a 1.000 de cai putere, greutatea ambelor fiind de peste două tone, constituie doar 2,252 secunde!

Cmentariile sunt închise