in ,

(video) Producţia noului VW Golf a început încă din această vară! Curiozităţi dezvăluite înainte de premieră

Peste 35 de milioane de Golf-uri în diverse versiuni au fost produse în întreaga lume încă de la prima generație, 26 de milioane dintre care la uzina centrală din Wolfsburg. Producția noului Golf 8 la aceeaşi fabrică a început încă din această vară și în prezent este într-o fază de derulare. Primele vehicule vor fi în showroom-urile dealerilor din Germania și Austria deja de la începutul lunii decembrie!

Pentru a se pregăti pentru producție au fost analizate aproximativ 700 de etape de lucru la peste 400 de ateliere pentru a susține rezervele de eficiență existente. Au fost implementate numeroase îmbunătățiri ale procesului pentru a asigura clienţii că a opta generație a modelului bestseller poate fi construită mai eficient decât predecesorul său.

În Wolfsburg, 8.400 de angajați lucrează exclusiv asupra modelului Golf. A opta generaţie are peste 2.700 de piese și componente individuale, 95 de funcţii digitale noi, 962 de sisteme de cablare şi 1.340 de metri de cablu. Adică cu 31 de sisteme de cablare și ceva mai puțin de 100 de metri de cablu mai mult decât există pe un ​​Golf 7.

Începând cu livrarea foii de oțel, un exemplar al noului Golf 8 parcurge în total 69 de kilometri pe liniile de producție până când vehiculul terminat părăseşte uzina. Volkswagen utilizează un total de aproximativ 2.300 de roboți pentru producția noii generaţii. Aproximativ 16% dintre aceştia au fost recent integraţi în zona de producție sau i-au înlocuit pe cei vechi.

Odată cu asamblarea noului Golf, Volkswagen şi-a regrupat producţia totală la uzina din Wolfsburg, aducându-l înapoi de la centrele din Zwickau, Germania și Puebla, Mexic.

“Golf 8 este mult mai complex decât predecesorul său. Cu toate acestea, am redus timpul mediu de fabricare cu aproximativ o oră. Deoarece Golf 8 aparține celei de-a doua generații de produse MQB, am obținut o reducere semnificativă a investițiilor în producție. Echipa din Wolfsburg s-a oferit cu tot ce este pentru Golf 8. Procesele de producție au devenit mai eficiente în general. Aceasta este o realizare grozavă și aș dori să mulțumesc tuturor angajaților”, a declarat membrul consiliului de producție al mărcii Volkswagen, Dr. Andreas Tostmann.

Datorită unei standardizări mai mari a instalațiilor și a proceselor pentru Golf 8, investițiile-rampă pentru un început de producție cu succes au fost reduse cu mai mult de jumătate în comparație cu cele pentru predecesorul său. Nu mai puțin de 72 de furnizori provin din Saxonia Inferioară, subliniind importanța bestseller-ului pentru Germania de Nord.

Investițiile totale pentru noul Golf au fost în jur de 500 de milioane de euro. Acest lucru a permis mărirea capacităţii de producţie anuală a uzinei din Wolfsburg până la 450.000 de maşini.

Având în vedere strategia actuală a platformei, 80% din instalațiile și echipamentele de caroserie existente pot fi utilizate fără schimbări. Ca și predecesorul său, Golf 8 se bazează pe a doua generaţie a platformei Modular Transverse Toolkit (MQB).

Echipamente noi au fost instalate doar pentru confecţionarea noilor panouri laterale ale maşinii, care au nişte linii specifice. Această nouă instalație nu este doar cu mult mai flexibilă, ci și cu 40% mai productivă decât echipamentele utilizate pentru Golf 7.

Punerea în funcțiune a lui Golf 8, adică instalarea tuturor datelor, este complet automatizată și efectuată printr-o rețea WLAN rapidă în timp ce vehiculul este încă pe linia de producție. Drept urmare, timpul de fabricație pentru acest pas de proces rămâne neschimbat, chiar dacă volumul de date este mai mare.

Începând cu anul viitor, o nouă generație complet de automatizare a sistemelor de transport fără șoferi va asigura furnizarea mai rapidă a materialelor, un factor cheie în procesele fabricii eficiente. Logistica atelierului de caroserie va înregistra o îmbunătățire de șapte la sută a productivității prin utilizarea a 23 de roboți transportori.

Iar prin reproiectarea așa-numitelor supermarket-uri de materiale pe benzi mai înguste, a fost posibilă reducerea distanțelor între personal și economisirea a 15% din spațiu. Un avantaj major al noului sistem mai este că e nevoie de 60% mai puține stivuitoare. Din 2020, materialele din supermarket-uri vor fi livrate/asamblate în principal cu ajutorul sistemelor de transport fără șoferi.

Iată cum se producea Golf 7:

Vezi neapărat:

Cele mai noi teasere video ale noului Golf, inclusiv AICI: (video/update) Noua generaţie VW Golf a fost deconspirată

Iată şi câteva clipuri interesante despre modelele anterioare Golf:

Iti place articolul?