(video) Porsche Taycan Turbo S a bătut timpul lui Tesla Model S Plaid pe Nürburgring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Niciodată până acum o mașină electrică de serie nu a făcut un tur mai rapid pe Nürburgring Nordschleife. Pilotului Porsche, Lars Kern, i-a luat doar 7:33.3 minute la volanul unui Taycan Turbo S.

Sedanul sport a fost echipat cu noul kit de performanță și Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) și – în afară de cuşca de protecţie şi scaunele de curse necesare pentru o astfel de provocare – este un vehicul de producție complet standard. Mai mult, cântărește la fel ca mașina de serie ce poate fi procurată şi de la Chişinău.

Un notar a fost prezent pentru a verifica noul timp record pe circuitul de 20.8 kilometri din regiunea Eifel din Germania, în timp ce TÜV Rheinland a confirmat că mașina folosită a fost un model de producție standard.

Setul de performanță include jante de 21 de inci cu design RS-Spyder, dar şi anvelope sport Pirelli P Zero Corsa omologate pentru folosire pe drumurile publice, care sunt acum disponibile pentru Taycan. Compusul acestor anvelope este similar cu cel al pneurilor de curse.

Un alt element al kitului de performanță este o actualizare software a Porsche 4D Chassis Control, astfel încât să funcționeze în armonie cu anvelopele sport. Sistemul analizează și sincronizează toate sistemele de șasiu ale lui Taycan în timp real.

„În trecut, doar mașinile super sport pursânge intrau în intervalul de 7:33. Cu noul kit de performanță am putut să împing și mai tare, iar mașina a fost și mai precisă și mai agilă la pornire.”

Lars Kern

Setul de performanță este oferit prin Porsche Tequipment. În prezent este disponibil numai în Germania și numai pentru sedanul sport Taycan Turbo S din gama anului 2023. Producția acestor mașini a început la sfârșitul lunii iulie din acest an, în timp ce setul de performanță în sine este de așteptat să fie disponibil de la sfârșitul anului curent.

Planul este ca modernizarea să fie efectuată după livrarea inițială, în atelierele Porsche din Zuffenhausen. Transportul la și de la fabrică este inclus, la fel ca și aprobarea individuală a vehiculului și înmatricularea Taycan-ului. Setul de performanță are un preț de 13.377,32 de euro, inclusiv TVA de 19% în Germania. Garanția producătorului pentru Taycan nu este afectată.

Anvelopele sport sunt concepute în primul rând pentru a conduce pe pistă. Prin urmare, cumpărătorii pot reveni oricând la anvelopele standard stradale. Nu este nici necesar de restaurat software-ul original al șasiului,

Timpul record setat anterior de Tesla Model S Plaid a fost de 7:35.579, iar de Porsche Cayenne Turbo GT – 7:33.95 (pe secţiunea de 20.6 km a circuitului).

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/