(VIDEO) Olanda: A fost înregistrat poate primul caz de aprindere a unui VW electric

O maşină electrică de model VW ID.3 a luat foc dintr-un motiv necunoscut pe o stradă din Groningen, Olanda. Automobilul a început să fumege practic imediat după ce a fost deconectat de la un terminal de încărcare.

 

 

Conform informaţiilor disponibile, cazul a avut loc în ziua de sâmbătă, 14 august, dar a ajuns pe larg mediatizat, la nivel internațional, abia în ultimele ore. Proprietara a revenit la maşina parcată, a scos ștecărul de încărcare, apoi a pus copilul înăuntru și era pe punctul de a se urca la volan, dar în acel moment a observat fum. Curând hatchback-ul a izbucnit în flăcări.

Nici ea, nici copilul nu au fost răniți pentru că au reuşit să meargă într-un loc sigur, dar o altă mașină electrică din spatele lui ID.3, un Nissan LEAF de primă generație, a fost afectat de flăcări. Pompierii au sosit suficient de repede, dar VW-ul nu a mai putut fi salvat.

Se spune, conform presei locale, că producătorul auto intenționează să studieze rămășițele și să stabilească cauza izbucnirii flăcărilor. Până în prezent, acesta este singurul caz cunoscut de aprindere a unui model electric al mărcii.

Amintim că noul ID.3 a fost dezvăluit în 2019 și a intrat pe piață în 2020, devenind primul model al liniei electrice ID. Începerea vânzărilor a fost amânată de câteva ori și după asta producătorul a mai făcut un recall din cauza unei probleme cu conductorul de protecție al încărcătorului.

Cmentariile sunt închise