(video) Drag race: Noul Porsche 911 Turbo S vs predecesorul – diferențele sunt notabile

Clipul pe care l-am ataşat în acest articol este şi un răspuns pe cât se poate de clar la întrebarea: se merită de investit şi de luat un Porsche 911 Turbo S în caroserie 991 sau se merită de adăugat câteva mii de euro în plus, pentru a acoperi diferenţa şi a-l cumpăra pe cele mai nou existent pe piaţă?

Un răspuns pare evident, deşi atât unul, cât şi celălalt, poate fi supus uşor unui proces de tuning la dorinţă. Astfel spus, singura diferenţă majoră rămâne în termeni de design exterior/interior şi câteva dotări, sisteme electronice mai moderne pe care diferiţi oameni le pot aprecia în mod diferit, unii având nevoie de ele, iar alţii nu.

Amintim că noul 911 Turbo S este propulsat de un motor boxer twin-turbo de 3.8 litri şi cu şase cilindri, care dezvoltă 650 CP şi 800 Nm de cuplu. Are cutie PDK cu opt trepte şi dublu ambreiaj, tracţiune integrală şi cântăreşte 1.640 kg. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în 2.7 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 de km/h.

Predecesorul său are la fel un benzinar de 3.8 litri, dar care generează 580 CP şi 750 Nm de cuplu. Cutia la care este cuplat este un PDK cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Are şi el tracţiune integrală, dar este cu 40 de kg mai uşor. Poate face 0-100 km/h în 2.9 secunde şi atinge maxim 330 km/h.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

https://autoblog.md/video-drag-race-poate-bate-noul-porsche-911-turbo-s-modelul-flagship-gt2-rs/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/