(video) Parbrizul noului VW ID.3 se arată indestructibil în testele Euro NCAP

Într-o a doua sesiune din acest sezon, organizaţia europeană Euro NCAP a realizat teste de impact din nou pentru o singură maşină. Este vorba despre noul VW ID.3, primul electromobil al mărcii realizat de la zero pe baza platformei MEB.

Mult-anticipatul ID.3 este primul vehicul complet electric al VW și, după iconicul Beetle și Golf, duce compania la a treia generație de automobile. ID.3 este prima mașină din familia ID, cu multe alte modele așteptate în următorii ani.

Mașina apare cu merit în urma ultimelor teste ale Euro NCAP, cu rezultate bune în toate domeniile de evaluare. ID înseamnă “design inteligent, identitate și tehnologii vizionare”. În ceea ce privește siguranța, acest lucru înseamnă că integritatea structurală robustă și cea mai recentă tehnologie de reținere sunt combinate cu senzori de înaltă tehnologie pentru a oferi o protecție excelentă, completă pentru ocupanții mașinii și pentru ceilalți participanți la trafic.  

Sistemele de evitare a accidentelor precum AEB sunt standard, iar siguranța post-accident este acoperită de Multi-Collision Brake, un sistem care aplică frânele după o coliziune pentru a preveni alte impacturi, și de un sistem e-Call avansat.

“ID.3 dă tonul pentru un viitor sigur și curat. ID.3 reprezintă direcția de deplasare pentru industria auto în ultimii ani. Criza climatică înseamnă că noi toți trebuie să ne adaptăm la un viitor mai curat și mașinile electrice vor deveni norma în anii următori. Euro NCAP va continua să se asigure că salvarea planetei nu vine cu prețul siguranței și mă bucur să văd că ID.3 – cea mai recentă generație a mașinii oamenilor – nu face compromisuri în această privință”, a declarat secretarul general al Euro NCAP Michiel van Ratingen.

Apropo, în ultimele luni, Euro NCAP a evaluat și noua variantă Plug-in Hybrid a modelului Toyota RAV4 și a extins ratingul de 5 stele şi peste acest model.

Click pe imagine pentru rezultatele testelor în detalii!

Evaluarea protecției ocupanților pentru adulți se bazează pe factori precum impactul frontal, impactul lateral și reţinerea în scaune. Pe baza acestor teste și a unei evaluări a măsurilor luate în ceea ce privește salvarea și descarcerarea promptă și sigură, s-a stabilit un nivel de protecție de 87% pentru conducătorii auto și pasagerii din ID.3.

Un nivel de protecție de până la 89% a fost atestat pentru copii. Această evaluare se bazează pe trei aspecte importante: pe lângă protecția oferită de sistemele de siguranță pentru copii în cazul unui impact frontal sau lateral, au fost examinate opțiunile din vehicul pentru instalarea scaunelor pentru copii de diferite dimensiuni și categorii, precum și echipamentele pe care un vehicul le oferă pentru transportul în siguranță al copiilor.

Pe lângă protecția ocupanților vehiculelor, Euro NCAP analizează, de asemenea, cât de bine pot proteja sistemele automate de frânare de urgență (AEB) utilizatorii vulnerabili ai drumurilor – pietoni și bicicliști – în cazul unei coliziuni iminente. Auditorii acordă, de asemenea, o mare importanță altor sisteme standard de asistență. Unul dintre atuurile lui ID.3 este că toate variantele de echipament vin cu sistemul de menţinere în bandă Lane Assist și asistentul de frânare de urgență Front Assist, ca dotări standard.

Pentru prima dată la Volkswagen, o caracteristică cunoscută sub numele de airbag central pentru scaunele din față este, de asemenea, instalată în noul ID.3. Acesta împiedică contactul posibil între capul conducătorul auto și al pasagerului din dreapta sa în cazul unei coliziuni laterale, de exemplu.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/