(video) Momentul accidentului matinal din Măgdăcești. Camionagiul reținut nu a avut timp de reacție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 17:10) (video) Camera dintr-o mașină care se deplasa în fața camionului a surprins momentul accidentului din Măgdăcești


(update 16:00) Șoferul de camion a fost reținut pentru 72 de ore. Informația ne-a fost confirmată de IP Criuleni. Reținerea vine ca urmare a gravității leziunilor pasagerilor din microbuz, transportați la spital. Numărul total al victimelor accidentului din Măgdăcești.


(14:00) În spațiul informațional a apărut momentul accidentului matinal care s-a produs în localitatea Măgdăcești. Imaginile ne arată clar că șoferul autocamionului de mare tonaj pur și simplu nu a avut timp și spațiu suficient de reacție pentru a opri.

A încercat prompt să evite impactul printr-o depășire, manevră menționată de poliție sub descrierea schimbare a benzii fără asigurare corespunzătoare, însă a atins totuși microbuzul în colțul posterior.

VIDEO: TV8

Lovitura în spatele microbuzului a venit ca urmare a reducerii neașteptate a vitezei acestuia până la oprire.

Nu e clar dacă șoferul său a inclus semnalizatorul de direcție, însă fără un răspuns rămâne întrebarea de ce a făcut-o în fața trecerii pietonale și practic în intersecția cu intrarea în Drăsliceni, ceea ce e contrar regulilor de circulație.

Reieșind din imagini, cel mai probabil șoferul microbuzului ar fi decis să oprească brusc pentru a mai lua pasageri. Observăm cum o persoană îmbrăcată în haine negre (care i-ar fi făcut semn) se îndreaptă spre carosabil în momentul încetinirii microbuzului de rută, iar ulterior o altă persoană în haină deschisă a început să alerge spre carosabil.

Dacă este adevărat, și în acest caz putem spune despre o încălcare comisă de șoferul microbuzului, căci stația de așteptare nu poate fi nicidecum la centimetri de o trecere pietonală de pe un traseu național.

Camionagiul are apropo 47 de ani. Acesta nu se afla în stare de ebrietate. Șoferul de 63 de ani al microbuzului de rută la fel nu era beat.

Primele detalii despre accidentul din Măgdăcești:

Cmentariile sunt închise