in ,

LOLLOL LoveLove COOLCOOL

(video) Vezi cât timp i-a trebuit unui nou Defender pentru a tracta pe gheaţă un transportor cu SUV-uri

Un exemplar al noii generaţii Land Rover Defender a fost folosit pentru a-l scoate dintr-o situaţie complicată pe conducătorul unui transportor Scania P410, care avea platforme pe care se duceau la destinaţie şapte SUV-uri noi.

Maşina de teren nu numai că a reuşit să-l mişte de pe loc, ci să-l mai tragă pe o distanţă de câţiva zeci de metri. Camionul cu o greutate de aproximativ 40 de tone a rămas blocat pe un drum înghețat din apropierea centrului auto unde urma să ajungă.

Transportorul nu a mai putut înainta pe un drum, uşor în rampă, din cauza carosabilului acoperit cu gheaţă doar pe un tronson. Șoferul camionului a mers şi s-a adresat angajaţilor centrului auto din Stafford, Marea Britanie, cu cererea de a găsi ceva care să poată fi presărat sub roţi. Cu toate acestea, unul dintre manageri a decis să profite de ocazie și să testeze în practică capacitățile noului model, fapt pentru care toată ideea s-a transformat involuntar şi într-o reclamă.

SUV-ul, conectat la camion, a avut nevoie de aproximativ 30 de secunde pentru a prinde aderenţa necesară, după care l-a tras cu viteză redusă până într-un loc sigur. Procesul a fost înregistrat video de unul dintre martori, care l-a publicat pe o reţea de socializare, acolo unde a devenit viral.

Potrivit Autoevolution, autorul filmuleţului a declarat că a fost deja abordat de reprezentanții companiei Land Rover pentru permisiunea de a folosi imaginile ca o reclamă oficială pentru capacitățile de iarnă ale lui Defender.

Conform specificațiilor oficiale, greutatea recomandată pe care un Land Rover Defender o poate tracta este de maxim 3.5 tone (modelul în specificaţie americană – 3.720 kg).

Vezi şi: