(video) De ce nu se întreprinde nimic? Șoferii din Chișinău se plâng pe automobile ce emit nori de fum din urma lor

Cei dintre noi, care circulă zi de zi prin Chișinău, știu că avem o sumedenie de mijloace de transport care poluează exagerat de mult mediul înconjurător.

De obicei aceste vehicule pot fi identificate ușor după norul de fum ce iese din spatele camioanelor, a autoturismelor și chiar a autobuzelor de linie ce sunt în gestiunea primăriei Chișinău. Partea proastă este că nu scapi de acest miros înțepător de gaze de eșapament chiar dacă setezi climatizarea din mașina proprie pe modul de recirculare a aerului.

Ce mai mare problemă este că autoritățile nu întreprind absolut nimic. În Republica Moldova nu avem nici un control al automobilelor la nivelul de noxe emise de sistemele de evacuare, nici măcar la trecerea reviziei tehnice anuale. În schimb, de curând statul a majorat tarifele accizelor de vămuire a automobilelor hibride importate în Moldova, cele care de obicei poluează mai puțin mediul înconjurător.

Un video cu un automobil care zici că ia foc ne-a fost expediat astăzi la adresa contact@autoblog.md de către un vizitator fidel. În imagini putem vedea un Renault Megane de generație veche care produce un nor imens de fum alb din cauza unei defecțiuni tehnice la nivelul motorului. Imaginile au fost surprinse astăzi pe bulevardul Dimitrie Cantemir din capitală.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Fumezi într-o maşină în care se află şi minori? INP te poate amenda şi pentru asta

https://autoblog.md/ai-observat-ca-masina-ta-scoate-prea-mult-fum-de-esapament-trei-posibile-cauze/

(video) ONG-urile de mediu din Moldova, îngrijorate de o inițiativă legislativă cu privire la importul unor vehicule

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/