(video) Porsche anunţă despre înregistrarea unui nou timp record pe Nurburgring printre SUV-uri

Noul model de performanță al seriei Cayenne și-a dovedit în mod convingător potențialul dinamic înainte de lansare. Într-o mașină de serie ușor camuflată, pilotul de teste Lars Kern a avut nevoie de doar 7 minute şi 38.925 secunde pentru a face un tur complet pe o distanță de 20.832 km pe legendarul Nürburgring Nordschleife.

În clasamentul oficial al Nürburgring GmbH, timpul a fost certificat de un notar public și este acum un nou record în categoria „SUV, off-road vehicle, van, pick-up”. Anterior cel mai bun rezultat i-a aparținut noului Audi RS Q8.

„În primii câțiva metri ai Nordschleife-ului, parcurși cu acest Cayenne, ești tentat să te întorci pentru a te asigura că stai cu adevărat într-un SUV spațios. Precizia sa ridicată de direcție și puntea spate stabilă stoic mi-au dat multă încredere în secțiunea Hatzenbach.

Și-a schimbat direcția cu viteza fulgerului în curbele rapide, cum ar fi cele dintre secţiunile Hohe Acht şi Eiskurve, fără oscilații și fără tendința de a subvira. Chiar și în această porțiune tehnică, Cayenne este un real driver car, ușor de controlat.

Roțile părăsesc în mod normal solul atât la crestele Pflanzgarten I, cât și la Pflanzgarten II, dar aceste secțiuni se simțeau netede și liniștite în acest Cayenne. Există un interval mare de călătorie, mişcare a roţilor, însă corpul rămâne mereu solid și controlat. Trenul de rulare face o impresie foarte puternică. Acesta oferă putere în orice situație, precum și schimbări perfecte ale treptelor cutiei de viteze”, a declarat impresionat pilotul Porsche.

Lars Kern și-a înregistrat turul rapid la ora 11:31 a zilei de 14 iunie 2021, când temperatura exterioară a aerului era asemănătoare verii (23 de grade Celsius), iar a pistei era de 46 de grade.

Pentru a-și proteja șoferul, Cayenne-ul a fost echipat cu un scaun de curse și cușcă de protecţie. Notarul a confirmat, de asemenea, starea de produs de serie și greutatea sa.

Anvelopele de performanță utilizate au fost Pirelli P Zero Corsa de 22 inci, care au fost special dezvoltate pentru noul model Cayenne și vor fi montate standard pe maşinile oferite clienţilor.

Cmentariile sunt închise