(foto) Admiră un alt prototip al fantasticului De Tomaso P72. Va fi făcut în Germania pe baza unui nou şasiu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În pregătirea pentru producţie, setată pentru anul viitor, compania De Tomaso a expus public un prototip extraordinar de frumos al modelului P72 pe malul lacului Como, în cadrul Concorso D’Eleganza Villa D’Este. Este finisat într-o nuanţă albastră deschisă şi aceasta se combină de minune cu interiorul alb, scos în evidenţă şi de numeroase elemente din aluminiu atent prelucrate.

De Tomaso a planificat inițial să asambleze noul P72 și toate modelele sale viitoare la o unitate de producție din SUA. Din păcate, întreruperile legate de pandemie au forțat compania să caute o altă platformă, deşi partenerii şi atelierele deschise peste ocean vor rămâne active.

La începutul anului curent s-a anunţat un parteneriat strategic încheiat cu capricorn Group, un furnizor specializat de clasă mondială în industria auto, care are șase unități de producție în patru țări (Germania, Franța, Italia și Regatul Unit) și a fost responsabil pentru producerea de șasiuri de clasă mondială pentru programe precum Porsche 919 Hybrid LMP1, câștigătoare la Le Mans, printre alte realizări notabile.

Împreună, vor asambla automobile în cadrul unei noi fabrici de ultimă generaţie, construită în preajma circuitului Nürburgring, care urmează să fie finalizată în vara anului 2022! Cei de la capricorn vor fi responsabili nu numai pentru realizarea de noi compozite, șasiu, suspensie și piese turnate (dispunând de toate instrumentele şi utilajele necesare), dar și pentru producția prototipurilor pre-serie și a vehiculelor de serie.

Încă o noutate importantă! În cadrul noii înțelegeri s-a luat decizia de a dezvolta şi folosi un şasiu din carbon complet nou, care oferă ocupanților încă 100 mm de spațiu pentru picioare și peste 50 mm de spațiu suplimentar pentru cap, asta fără a modifica proporțiile exterioare şi respectând în același timp cerințele de omologare. Geometria complet nouă a şasiului şi suspensiei nu numai că mărește siguranța și asigură cele mai înalte standarde de calitate, dar scad considerabil şi centrul de greutate al lui P72.

Co-dezvoltată și construită de responsabilii din spatele lui Porsche 919 Hybrid, noua platformă De Tomaso a fost proiectată nu numai pentru a îndeplini, ci și pentru a depăși cerințele FIA. Dispune de o monocelulă de carbon care oferă ocupantului protecție fără cerința unui roll-cage suplimentar în habitaclu. Noul șasiu are un design modular, rigiditate la torsiune crescută, design simetric (oferit atât în ​​configurații pentru volan pe stânga, cât şi pe dreapta) și o greutate mai mică faţă de platforma prototipului iniţial.

Apropo, ar mai fi de notat că în toamna lui 2021 maşina a fost testată în tunelul eolian de Formula 1 al Toyota, situat în Köln, Germania, probabil cel mai sofisticat din lume.

Livrările sunt programate să înceapă în prima jumătate al lui 2023. În total vor exista doar 72 de automobile, toate vândute deja.

GALERIE FOTO:
Surse: Freddie Atkins, Carscoops

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/