(video) Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Japoniei, iar echipa sa şi-a ridicat a şasea Cupă a Constructorilor

Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, iar echipa Mercedes-AMG a obținut titlul constructorilor pentru a şasea oară la rând!

Pentru a treia oară în istoria Grand Prix-ului nipon, calificările și cursa au avut loc în aceeași zi, asta din cauza calamităţilor naturale care s-au abătut peste statul asiatic în aceste zile (cutremur, furtună violentă şi taifun).

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Sebastian Vettel a plecat din pole-position, dar s-a pus greu în mișcare și a fost depășit în primul viraj de Valtteri Bottas. Și tot în primul viraj, Charles Leclerc și Max Verstappen s-au lovit, ceea ce a dus la abandonul olandezului, dar tocmai în turul 15. Leclerc a fost nevoit să meargă să schimbe partea frontală a monopostului și s-a clasat la final pe locul 6 locul 7 după o dublă penalizare primită abia după cursă pentru contactul cu pilotul Red Bull Racing şi pentru conducere în condiţii nesigure după acesta.

Valtteri Bottas a adoptat o strategie cu două opriri pentru schimb de pneuri și a controlat Grand Prix-ul în mare parte. Într-un final Bottas a obținut a treia victorie din 2019, prima după cea de la Baku. Finlandezul a fost urmat pe podium de Sebastian Vettel și Lewis Hamilton.

Alexander Albon, pilot Red Bull Racing, a încheiat al patrulea și a obținut cel mai bun rezultat din carieră în Formula 1, deşi la un moment a avut un contact cu Lando Norris!

După această etapă, avansul lui Hamilton în clasamentul general este de 64 de puncte, când mai sunt 104 disponibile. Respectiv, din toată grila de piloţi, la momentul de faţă doar colegul său mai poate lupta pentru titlu. Rezultatele cursei din Japonia au făcut ca echipa germană să se distanţeze destul de rival pentru a ridica al şaselea premiu consecutiv pentru constructori.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Mexicului, se va desfășura peste două weekend-uri.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/