Mercedes-Benz s-a fript, Audi tot vrea? Germanii şi-ar putea încerca norocul în segmentul pickup-urilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi ia în considerare perspectivele de a crea un pickup premium și se pregătește să demonstreze conceptul unui astfel de autovehicul. Despre acest lucru scriu britanicii de la Autocar cu referire la o declarație făcută de șeful companiei Markus Duesmann.

Se presupune că un astfel de pickup ar putea concura cu aceleaşi Toyota Hilux, Ford Ranger şi VW Amarok în nivelurile lor de echipare de top.

Markus Duesmann, ca răspuns la o întrebare directă despre perspectivele de lansare a unui pickup sub marca Audi, a declarat că se studiază această posibilitate. În plus, el a promis că Audi va face în curând declarații mai concrete în acest sens. Cei de la Autocar au considerat acest lucru drept un indiciu cu privire la posibilitatea de a arăta un concept.

Dezvoltând ideea, Audi ar putea să apeleze la soluțiile deja utilizate pe prototipul AI:Trail, un off-roader care s-a remarcat printr-un aspect futurist și o unitate de propulsie electrică. Despre perspectivele de serie la momentul premierei sale din 2019 nu s-a spus nimic.

Însă dacă s-ar întâmpla să apară în viitor un pickup de la Audi, acesta va fi cu siguranţă încă un produs al cooperării dintre Ford şi VW. Noul Amarok va debuta în acest an şi are la bază platforma noului Ranger. Având în vedere că Audi face parte din grupul VW, aceeași platformă ar putea deveni baza pentru un pickup premium.

Potrivit unei alte versiuni, pickup-ul ar putea folosi una dintre arhitecturile deja comune ale concernului, acelaşi MEB. Un alt model de producţie nu va face decât să reducă, ipotetic vorbind, costul dezvoltării lor.

Amintim că printre mărcile europene premium, doar marca Mercedes-Benz şi-a încercat norocul în segment, însă a eşuat. Modelul X-Class s-a bazat pe Nissan Navara, dar nu a avut succes și a stat pe linia de producţie doar aproximativ trei ani.

În 2016 Raleigh Haire, un designer american care a activat în cadrul VW şi Ford, şi-a imaginat proiectul unei astfel de maşini, botezată de el Audi Quattro Truck:

Cmentariile sunt închise