(video) Premieră mondială: Noua generaţie Ford Ranger – primele detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a reimaginat, regândit și reproiectat noul Ranger pentru a fi cel mai inteligent, versatil și capabil Ranger pentru clienții din peste 180 de piețe din întreaga lume. Ford a realizat peste 5.000 de interviuri și a lucrat cu sute de proprietari de pickup, în zeci de ateliere de pe tot globul, pentru a afla cum proprietarii își foloseau pickup-urile, ce le-a plăcut, ce și-ar fi dorit să aibă mai mult și ce experiențe au contat cel mai mult pentru ei.

Această abordare centrată pe client a ajutat Ford să proiecteze și să conceapă soluțiile pe care clienții și le-ar dori și le-ar aprecia de la noua generație Ranger.

Cu un nou aspect robust și o serie de funcții noi care sporesc productivitatea, capacitatea și versatilitatea, următoarea generație Ranger este concepută pentru a parcurge și mai multe tipuri de terenuri, pentru a munci mai mult și pentru a oferi mai mult confort și rafinament decât oricând.

Caracteristici cheie:

  • Proiectul următoarei generații Ranger a fost condus de Centrul de Dezvoltare a Produselor Ford din Australia. Echipa internațională de designeri și ingineri dedicați a lucrat cu echipe de pe tot globul nu numai pentru a încorpora cele mai noi tehnologii, caracteristici și sisteme de siguranță Ford, ci și pentru a proiecta și testa noul Ranger conform celor mai stricte standarde Ford.
  • Contribuția clienților a fost esențială pentru dezvoltarea noului aspect robust al următoarei generații Ranger. Din punct de vedere vizual, următoarea generație Ranger are un design îndrăzneț și încrezător, împărtășind ADN-ul global de design al pickup-urilor Ford. Designul frontal prezintă o nouă grilă și un profil de faruri în forma literei C, în timp ce o linie mediană subtilă în lateral încorporează pasaje mai pronunțate ale roților, care îi conferă Ranger-ului o poziție fermă. 
  • Pentru prima dată, Ford Ranger va putea fi comandat cu faruri Matrix LED. Pe spate, stopurile sunt desenate în armonie cu grafica semnăturii din față.
  • A apărut câte o treaptă laterală integrată în spatele roților posterioare pentru a crea o modalitate mai stabilă de acces la benă, fără a mai fi nevoie acum de urcat pe hayon sau cu piciorul pe anvelopă. În plus, echipa Ranger a lucrat pentru a se asigura că o varietate mai largă de încărcături pot încăpea și rămân în siguranță în benă.
  • Lărgirea pickup-ului cu 50 mm poate să nu pară foarte mult, dar face o diferență uriașă, mai ales în ceea ce privește bena. Astfel clienții vor putea transporta câteva articole fundamentale, cum ar fi o foaie de placaj de construcții sau un palet de dimensiune completă.
  • Alte detalii atente, orientate spre client, includ o nouă protecție turnată din plastic, rezistentă, care ajută la protejarea atât a platformei pickup-ului de zgârieturi, cât și a genunchilor proprietarilor la îngenuncherea pe o platformă de oțel. Puncte suplimentare de ancorare a încărcăturii – pe șine puternice din tuburi de oțel – oferă puncte convenabile pentru asigurarea încărcăturilor. Capacele durabile și flexibile din benă în jurul părților laterale și peste trapă ascund punctele structurale de atașare pentru copertine și alte accesorii aftermarket.
  • În plus, Ranger oferă un nou sistem de gestionare a încărcăturii proiectat cu separatoare pentru a ține obiecte de diferite dimensiuni – cum ar fi cherestea sau cutii de scule. Proprietarii pot crea, de asemenea, compartimente mai mici pentru a depozita obiecte, care altfel ar trebui să meargă în cabină, folosind un sistem de pene cu arc ultra-rezistente, care se prind în șinele fixate pe fiecare parte a benei. Hayonul poate fi folosită și ca banc de lucru mobil cu o riglă integrată și buzunare de prindere pentru a măsura, prinde și tăia materialele de construcție, inclusiv cu instrumente electrice ce pot fi conectate la o priză opţională de 400W.
  • În funcție de piață, până la opt culori exterioare interesante sunt disponibile pentru caroserie. Oferta din jante de aliaj variază în dimensiuni de la 17 până la 20 inci – o premieră pentru Ranger.
  • În interior, se evidențiază habitaclul specific autoturismelor, utilizând materiale premium moi la atingere și ecran tactil central proeminent orientat în stil portret, cu sistemul de conectivitate și divertisment SYNC 4. Panoul de bord din spatele volanului este acum digital, levierul cutiei de viteze este electronic cu o cursă scurtă (în locul unuia rotativ dezvoltat iniţial), iar frâna de mână a devenit electrică.
    • Inima experienței de conectare a lui Ranger este cuprinzătorul ecran tactil de 10.1 sau 12 inci din consola centrală. Acesta completează panoul de bord complet digital și este încărcat cu cel mai recent sistem SYNC 4 de la Ford, care este pregătit pentru clienți cu sistemele sale de comunicații, divertisment și informații activate vocal.
    • În plus, există un modem FordPass Connect încorporat din fabrică, care permite conectivitate din mers atunci când este conectat cu aplicația FordPass, astfel încât clienții să poată rămâne conectați la nevoile lor. FordPass îmbunătățește experiența de utilizare cu funcții precum Pornirea de la distanță, Starea Vehiculului și funcțiile de blocare și deblocare a ușilor de la distanță prin intermediul unui dispozitiv mobil.
    • Ecranul este, de asemenea, conectat la un sistem de camere de 360 de grade pentru a ușura parcarea în spațiile urbane înguste sau pentru a ajuta la gestionarea unui teren deosebit de dificil în timpul explorării.
    • În plus, clienții pot controla noul sistem de iluminare a zonei exterioare de la Ranger prin intermediul ecranului tactil sau al aplicației FordPass, ceea ce înseamnă că nu trebuie să lucreze, să campeze sau să facă altceva în întuneric.
      • Funcția Zone lighting – controlată prin intermediul ecranului SYNC din cabină sau prin aplicația FordPass – oferă iluminare la 360‑de grade în jurul pickup-ului pentru a oferi clienților o vizibilitate mai bună în jurul vehiculului. Iluminarea benei este prevăzută sub balustradele din stânga și din dreapta și oferă multă lumină pentru a finaliza lucrările în condiții de lumină slabă sau pentru a găsi lucruri în lada de marfă pe timp de noapte.
    • Tehnologia Ranger va fi, de asemenea, pregătită pentru viitor pentru a accepta actualizări wireless ale software prin intermediul Ford Power-Up datorită modemului FordPass Connect încorporat.
  • Multe dintre comenzile tradiționale ale modurilor de conducere au fost mutate din bord și consola centrală, pe propriul afișaj dedicat pe ecranul SYNC. Prin apăsarea unui singur buton, șoferii pot accesa ecranul dedicat Ranger pentru toate modurile off-road și de conducere, unde pot monitoriza transmisia, unghiul de virare, unghiurile de înclinare și răsturnare a vehiculului, precum și alte comenzi.
  • Echipa de proiectare a creat, de asemenea, spații de depozitare inteligente și funcții utile pentru proprietari. Nu există doar locuri în care să vă depozitați telefonul sau să-l încărcați wireless (acolo unde este compatibil), ci există un spațiu mare în consola centrală pentru a depozita lucrurile. În plus, buzunarele portierei sunt concepute pentru a transporta mai mult, bordul lat ascunde un torpedou superior și există spații de depozitare sub și în spatele scaunelor din spate.
  • Însăşi scaunele au fost, de asemenea, reproiectate, cu suporturi noi și inserții din spumă care sunt mai primitoare, mai elegante și mai confortabile. În funcție de variantă, ocupanții din spate au deflectoare de climatizare în partea din spate a consolei centrale.
  • Sub noua caroserie se află un șasiu îmbunătățit pe un ampatament cu 50 mm mai lung și un ecartament cu 50 mm mai lat decât Ranger-ul anterior.
    • O structură frontală hidro‑formată creează mai mult spațiu în compartimentul motorului pentru noul motor V6 de 3.0 litri și ajută Ranger-ul să fie pregătit în viitor pentru alte tehnologii de propulsie. De asemenea, deschide partea frontală a pickup-ului pentru a permite mai mult flux de aer către radiator, ceea ce ajută la menținerea temperaturilor de funcționare scăzute atunci când tractează sau transportă încărcături grele.
    • V6-le este una dintre cele trei opțiuni de motor turbo diesel disponibile la lansare, alături de unităţi cu patru cilindri în linie şi volum de 2.0 litri, cu un singur sau două turbocompresoare.
    • Motorul Mono-Turbo vine în două niveluri de performanță diferite și oferă putere, cuplu și economie de carburant, ceea ce este important pentru proprietarii de întreprinderi mici sau pentru flotele de vehicule comerciale. De cealaltă parte, motorul Bi-Turbo este o variantă mai sofisticată, de performanță, pentru clienții care doresc mai multă putere, dar trebuie să mențină economia de carburant.
  • Inginerii au deplasat înainte cu 50 mm roțile din față pentru un unghi de atac mai bun și evazare pentru o mai bună articulație în teren accidentat, ambele îmbunătățind experiența în off‑road. De asemenea, au mutat amortizoarele suspensiei din spate în afara șinelor cadrului pentru a oferi șoferilor și pasagerilor o călătorie mai bună atât pe șosea, cât și pe terenuri off‑road, indiferent dacă transportă marfă grea pentru sau pur și simplu ies cu familia la cină.
  • Clienții vor avea de ales între două sisteme de tracțiune integrală – un sistem electronic de cuplare din mers sau un nou sistem avansat de tracțiune integrală permanentă, cu un mod reconfortant de setare fără griji, conceput pentru a oferi capabilitate, atunci când și acolo unde au nevoie clienții. Recuperarea off-road este ușoară prin intermediul celor două cârlige proeminente de tractare amplasate în bara de protecție față. Pe unele pieţe va fi disponibilă şi o tracţiune spate.
  • Două oferte vor fi şi la capitolul cutie de viteze: automată în 10 trepte sau automată în şase trepte (pe unele pieţe şi mecanică în şase trepte).
  • Clienții își vor putea personaliza următoarea generație Ranger, de la lansare, cu o gamă de peste 150 de accesorii de lucru, urbane și de aventură echipate direct din fabrică. Aceste accesorii le includ pe cele dezvoltate în colaborare cu furnizorul emblematic de accesorii off-road – ARB 4×4 Accessories. Colaborarea dintre ARB 4×4 Accessories și Ford va fi lansată inițial doar pe anumite piețe.
  • Va fi disponibil din start în versiunile XL, XLS, XLT, Sport şi WildTrak. Raptor urmează conform teaserului de la finalul prezentării!

Noua generație Ranger va fi disponibilă pentru comandă în Europa abia la sfârșitul anului 2022. Livrările către clienți se vor face la începutul lui 2023. Va fi construit în fabricile Ford din Thailanda și Africa de Sud începând cu 2022, alte piețe urmând a fi anunțate la o dată ulterioară.

Actualul Ranger este liderul european al segmentului pickup și a stabilit recent un nou record de vânzări, în luna septembrie pentru anul 2021 cumulat, de 45.539 de unități, cu o cotă de piață de 39.9%.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/