(video) Mercedes-Benz Sprinter Petronas Edition – ediţie limitată pentru un… transportor cu platformă

Compania poloneză Kegger, care se ocupă cu producția de caroserii din aluminiu la comandă și mașini speciale de asistență rutieră, a prezentat un proiect individual menit să marcheze cei 25 de ani de existenţă a modelului Sprinter.

Mercedes-Benz Sprinter Petronas Edition va exista în doar 25 de exemplare şi este pe bună dreptate cel mai atrăgător transportor cu platformă pe care l-am văzut.

https://www.youtube.com/watch?v=AKZ1fuewk24
https://www.youtube.com/watch?v=2fc-T9xuvUU
https://www.youtube.com/watch?v=odeCheBer0A

Având un bodykit special cu o nouă bară de protecţie + splitter frontal şi difuzor posterior cu integrarea unor terminaţii de eşapament în stilul celor găsite pe autoturismele sportive AMG, alături de o livrea în stilul celei văzute pe maşinile de Formula 1 ale echipei Mercedes-AMG din anii precedenţi, camioneta se bazează pe cea mai puternică motorizare disponibilă la moment în Europa.

Versiunea Sprinter 319 CDI are sub capotă un V6 turbo diesel de 3.0 litri, care livrează 190 CP şi 440 Nm de cuplu. Toată puterea este livrată pe puntea din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate în şapte trepte. Mai mult, aflaţi că acest “evacuator” dispune de o suspensie pneumatică pe toate roţile!

Printre alte modificări vizuale se pot remarca grila radiatorului neagră și jantele negre din aliaj de 18 inci (225/55) cu flanşe finisate în turcoaz, o cabină în care se găseşte din abundenţă piele şi Alcantara, cu cusături în acelaşi turcoaz, un sistem audio mai performant decât cel stoc şi materiale suplimentare pentru o izolare fonică sporită.

Fiind un supercar printre camionetele cu platforme, nu s-a uitat în mod evident de principala lui menire. Platforma-i posterioară include două rampe retractabile, câteva cutii mari pentru scule și alte obiecte, pe lângă panouri suplimentare pentru aerodinamică.

Preţul unui astfel de vehicul se ridică la 125.000 de euro!

Cmentariile sunt închise