(foto) Zece ani de producţie hibridă. Peste 75000 de maşini au părăsit fabrica Porsche din Leipzig

Flexibilitatea a fost întotdeauna o caracteristică a Porsche în Leipzig. Fabrica auto se pregăteşte în prezent pentru integrarea de maşini complet electrice cu a cincea fază de extindere.

Mobilitatea electrică nu este un concept cu totul nou pentru Porsche Leipzig. Prima maşină hibridă a Porsche – Cayenne S Hybrid – a ieșit de pe linia de producție anume acolo în 2010. Compania a fost pionierul noului teren prin introducerea tehnologiei inovatoare, marcând un nou capitol în istoria platformei de producţie din Saxonia.

“Uzina din Leipzig a demonstrat cel mai înalt grad de flexibilitate prin integrarea automobilelor hibride în linia de producție existentă. De-a lungul anilor următori, Porsche a evoluat de la un pionier tehnologic până la singurul producător din segmentul premium care oferă trei modele plug-in hybrid în același timp”, spune Albrecht Reimold, membru al Comitetului Executiv pentru Producție și Logistică al Porsche AG.

Porsche este pe deplin dedicat e-performanţei la fabrica sa din Leipzig: modelul Panamera S Hybrid și-a sărbătorit lansarea producției acolo la doar un an după premiera mondială a lui Cayenne S Hybrid.

Și doar câteva săptămâni în urmă, Porsche şi-a completat oferta curentă de maşini plug-in hybrid cu adăugarea noii Panamera 4S E-Hybrid cu sistemul său complet nou de propulsie cu 560 CP la activ. De asemenea, autonomia sa electrică este cu până la 30% mai mare decât a modelelor anterioare.

Iar astăzi Porsche a arătat alte două versiuni Panamera plug-in hybrid actualizate:

https://autoblog.md/video-porsche-introduce-alte-trei-versiuni-pentru-panamera-facelift-inclusiv-modelul-de-top-cu-700-cp/

Până în prezent, fabrica din Leipzig a fabricat peste 75.000 de mașini hibride care fac parte din familia Cayenne (2010-2017) și Panamera. Sistemul de propulsie alternativă este deosebit de popular în Europa, unde 60% dintre modelele Panamera livrate în cursul anului fiscal 2019 au fost hibride. Ponderea modelelor hibride este chiar mai mare în Franța, unde 80% din unităţile vândute sunt astfel!

Porsche investește acum aproximativ 600 de milioane de euro în uzina sa din Saxonia, în urma deciziei de a fabrica noul Macan sub forma unui electromobil.

“Continuăm în mod constant strategia noastră de integrare. Această extindere ne va oferi opțiunea de a fabrica mașini pe benzină, hibride și electrice pe o singură linie de producție în viitor. Acest lucru înseamnă că ne pregătim fabrica pentru mobilitate, precum și pentru cerințele viitoare ale clienților în cel mai bun mod posibil”, a adăugat Albrecht Reimold.

Primul SUV compact complet electric al Porsche va părăsi linia de producție în decursul acestui deceniu. Pe măsură ce regiunile lumii se dezvoltă foarte diferit în ceea ce privește mobilitatea electrică, producătorul de mașini sport va continua să ofere modelul Macan cu un motor cu combustie!

Cmentariile sunt închise