Porsche face o pauză din cauza COVID-19, dar întâi spune când lansează noile Taycan Cross Turismo şi Macan

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Începând cu săptămâna viitoare, Porsche va suspenda producția pentru o perioadă inițială de două săptămâni. Făcând acest pas, producătorul de mașini sport răspunde la accelerarea semnificativă a vitezei de infecție cauzată de coronavirus și la măsurile rezultate implementate de autoritățile competente. Pe lângă protecția primară a forței de muncă, blocajele din lanțurile de aprovizionare globale nu mai permit producția ordonată. În același timp, Porsche se pregătește pentru o scădere a cererii și își asigură puterea financiară cu aceste decizii.

Uzina-mamă din Zuffenhausen și locația de producție din Leipzig vor fi închise începând de sâmbătă (21 martie 2020). Acești pași au fost făcuți ca parte a unui proces ordonat și în strânsă cooperare cu consiliul de lucrări.

„Cu aceste măsuri, compania noastră contribuie la protecția forței de muncă și la reducerea răspândirii coronavirusului. Consecințele reale nu sunt încă previzibile. Prin urmare, este prea devreme pentru prognoze. Ceea ce este clar este că 2020 va fi un an foarte provocator. Nu putem depăși pandemia decât împreună și luând măsuri riguroase. În acest context, Porsche își îndeplinește responsabilitatea antreprenorială și socială și oprește producția. Situația va fi reevaluată continuu”, a declarat Oliver Blume, președintele Comitetului executiv al Porsche AG.

Pe lângă suspendarea producției, Porsche a decis o serie de măsuri intensificate: există o interdicție a călătoriilor de afaceri, de exemplu, munca mobilă a fost extinsă foarte mult, iar întâlnirile vor avea loc doar prin apeluri video sau conferințe.

Cu un an și jumătate în urmă, Porsche a dat undă verde producției în serie a modelului electric cu gardă la sol sporită, bazat pe Taycan, care a fost prezentat ca o mașină conceptuală sub denumirea Mission E Cross Turismo.

Cu toate acestea, planurile de a-i începe producția în 2019 nu au fost destinate să devină realitate: un proces de optimizare prelungit a obligat compania să mute startul livrărilor Taycan-ului de bază cu câteva luni, astfel încât termenul programat iniţial pentru debutul lui Taycan Cross Turismo a fost amânat respectiv.

Mai nou, la conferința de presă anuală care a avut loc acum câteva ore şi în care s-au prezentat rezultatele atinse în anul financiar 2019, reprezentanții Porsche au confirmat că premiera break-ului electric electric de serie va avea loc înainte de sfârșitul anului 2020!

În raportul anual publicat, care poate fi descărcat şi explorat de aici, prima variaţie a lui Taycan poartă denumirea finală de Porsche Taycan Cross Turismo.

În plus, acelaşi document mai conține informații despre începutul producției crossoverului electric Macan de generație viitoare: conform planului, acesta va intra pe piață în 2022, în timp ce producţia îi va începe mai devreme la uzina din Leipzig, cel mai probabil Porsche referindu-se la prototipurile de teste.

Noul Macan este numit primul SUV compact complet electric de la Porsche şi se va baza pe platforma PPE (Premium Platform Electric), dezvoltată în comun cu Audi. Versiunile de bază ale crossoverului ar putea purta un singur motor electric pe puntea spate, în timp ce maşinile cu tracţiune integrală vor dispune respectiv de două agregate, câte unul pe fiecare punte.

„Am primit deja aproximativ 30.000 de solicitări serioase de achiziție pentru Taycan înainte de premiera-i mondială din septembrie 2019. Peste 15.000 de clienți au semnat acum contractul de achiziție. Suntem încrezători că, de asemenea, vom putea genera o cerere ridicată în 2020, ca urmare a atractivității Taycan și a modelelor derivate a 911, 718 și Cayenne”, a adăugat Oliver Blume.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vânzările Porsche în 2019: mai mari cu 10%, iar diferenţa dintre Cayenne şi Macan este la limită


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...