Unicul din Moldova! Un Ford Mustang Shelby GT350 va fi expus la AutoClassica la Castel Mimi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La sfârșitul săptămânii curente, pe 23 şi 24 septembrie, AutoBlog.MD va organiza evenimentul numit AutoClassica la Castel Mimi – o expoziție auto în care vor putea fi văzute cele mai frumoase automobile istorice din țară, cât și din afara ei, împreună cu unele exemplare de colecție care peste ani vor trece și ele în categoria mașinilor veritabile de epocă.

Şi, după cum v-am promis, despre câteva modele unicate vă povestim pe scurt în articole individuale, acesta fiind dedicat unei alte legende care nu are cum să lipsească de la un asemenea eveniment – primul Mustang Shelby din istorie!

Acest Mustang este în versiunea Shelby GT350, a fost produs în 1967 şi este o legendă în lumea automobilelor sportive americane. A apărut la lumina zilei în rezultatul colaborării dintre Ford și Carroll Shelby, un celebru pilot și constructor de mașini de curse.

Designul exterior a păstrat aspectul clasic al Mustang-ului de bază, însă o serie de elemente sportive şi specifice au fost adăugate de Shelby în cadrul unui bodykit, fiind confecționate inclusiv din fibră de sticlă. O caracteristică în acest sens este grila de radiator cu deschidere mai mare pentru o mai bună răcire a motorului. De asemenea, automobilul era disponibil de comandat în culori și finisaje mai exclusiviste, dar a devenit cunoscut în special pentru combinaţia Wimbledon White cu dungi albastre.

În mod evident, cel mai important lucru din această maşină se află sub capotă: un V8 Cobra de 4.7 litri cu 306 CP şi 446 Nm de cuplu. Acest motor oferea o performanță excelentă și sunetul inconfundabil al unui V8 american. Era oferit cu o cutie mecanică în patru trepte (opţională, automată în trei trepte) pentru o experiență de condus autentică și control asupra puterii motorului. Suspensia sa sport a fost reglată pentru manevrabilitate excelentă pe şosele.

Interiorul îi este simplu și orientat către conducătorul auto. Are scaune sport, un volan cu trei spite și indicatoare de bord funcționale. Confortul era secundar performanței, deoarece acest model era menit să ofere o experiență de condus sportivă. Pentru prima dată, GT350 din 1967 a fost oferit aer condiționat, precum și radio AM/FM. În timp ce aceste dotări erau privite în primul rând ca fiind minimumul necesar al zilei, includerea lor a fost destul de notabilă, deoarece vehiculele anterioare Shelby erau în principal lipsite de orice facilități neesențiale.

Vă invităm să vedeţi această istorie pe roţi îndeaproape şi să aflaţi mai multe de la proprietar, inclusiv despre ce dotări are!

Detalii despre AutoClassica la Castel Mimi şi bilete la eveniment

Cmentariile sunt închise