(foto/video) Tesla Giga Press – cea mai mare instalație de turnat părţi auto din lume

Tesla Giga Press este deja activă şi este o instalație unică masivă, atât de mare în dimensiuni, încât personalul fabricii din Fremont a trebuit să o asambleze în aer liber, după care să construiască un acoperiș suplimentar deasupra ei.

Tesla Giga Press este concepută pentru a produce crossoverul Model Y, părţi din el, iar de exemplu, subcadrul posterior realizat prin acest proces va fi compus acum din două părți monolitice, comparativ cu cele 70 de părţi mici ce sunt utilizate pe Model 3, potrivit Electrek.

Soluţia va accelera foarte mult și va reduce costul procesului de asamblare, iar cu aceasta Elon Musk va continua să optimizeze industria auto.

Noul proces de turnare a fost brevetat de companie încă din vara anului trecut și a fost dezvoltat inițial pentru Tesla Model Y. După ce utilizatorii au descoperit un brevet online, Elon Musk a dezvăluit detalii despre Giga Press.

“Trecem la turnarea aluminiului în loc de o serie de piese realizate prin ştanţare. Vom renunța la 70 de componente în favoarea a 4, și apoi vom folosi doar una. În același timp, Tesla va reduce greutatea și costurile maşinilor, precum și cheltuielile capitale pentru roboții care s-au folosit pentru a realiza cele 70 de piese”, a explicat șeful companiei.

Scopul principal al Tesla este de a instala câte minim o unitate Giga Press la toate fabricile Gigafactory care sunt responsabile pentru producerea de crossovere electrice Model Y. Astfel, compania nu numai că va reduce cheltuielile și costurile vehiculelor electrice, dar va crește viteza lucrului pe liniile de asamblare și va elibera mai mult spațiu în noile fabrici.

După finalizarea construcției, reprezentanții Tesla au emis un comunicat de presă oficial pe rețeaua de socializare chineză Weibo și au notat că astfel, compania îmbunătățește în mod regulat mașinile sale electrice nu numai datorită actualizărilor de software “pe calea aerului”, ci și datorită modernizării echipamentelor și a producției.

Compania italiană Idra Group, cu o vastă experiență în proiectarea instalațiilor de turnătorie, a fost responsabilă pentru crearea acesteia. Giga Press cântărește peste șase tone și, potrivit lui Musk, ocupă la fel de mult spațiu ca o casă.

Interesant este că aceasta nu este singura turnătorie pe care Tesla a cumpărat-o în ultimele luni. Simultan cu anunțarea parteneriatului cu Idra Group, producătorul auto a cumpărat o unitate similară de la o companie anonimă din China. În acest moment nu se știe exact care este scopul destinat al acestei instalații, dar cel mai probabil, acesta va fi asamblată pe teritoriul Gigafactory din Shanghai.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/