(video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW X1 şi noul model electric iX1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La cea de-a treia generaţie a modelului (U11), noul BMW X1 se remarcă cu un design mai proeminent, spaţiu interior crescut, sisteme digitale avansate şi, pentru prima dată, un sistem de propulsie electric este disponibil în gama de motorizări, noul BMW iX1.

Un nou sistem de control/operare cu sistem de operare BMW 8 şi ecran central curbat BMW, o selecţie mult mai largă de sisteme de condus şi parcare autonome contribuie şi la definirea caracterului de avangardă al acestui Sports Activity Vehicle (SAV) pentru segmentul compact premium.

Noul iX1 va fi cel mai accesibil crossover electric al bavarezilor, având un preţ de start în Germania de 55.000 de euro cu al lor TVA de 19% inclus.

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4.500 (+53) x 1.845 (+24) x 1.642 (+44) x 2.692 (22) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament (în termeni de mărimi aproape că a ajuns din urmă modelul X3 de primă generaţie). Ecartamentul a fost extins cu 31 mm pe ambele punţi, măsurând 1.592 mm pe faţă şi 1.593 mm pe spate. Garda la sol a crescut de la 183 la 205 mm. Cântăreşte 1.500 de kg, cu 65 mai mult decât precedesorul. Volumul rezervorului de carburant a fost micşorat de la 54 la 45 litri.
  • Partea frontală verticală a noului BMW X1 asigură o prezenţă puternică, cu faruri LED subţiri, o grilă BMW mare, aproape pătrată, linii în formă de X care radiază în lateral şi benzi cromate atrăgătoare în priza de aer inferioară care servesc drept elemente definitorii. Farurile LED adaptive cu faza lungă cu funcţie matrix, semnalizatoarele pulsatorii şi distribuţia variabilă a luminii sunt disponibile opţional.
  • Suprafeţele sculptate expresiv şi linia lungă a acoperişului sunt trăsăturile distinctive ale siluetei întinse dinamic a noului model. Privit din spate, geamul subţire al hayonului, liniile orizontale, luminile LED atractive şi pasajele evazate ale roţilor produc imaginea tipică SAV.
  • Aura robustă a noului BMW X1 poate fi intensificată puternic de elementele de design specifice echipării xLine, care includ protecţie stilistică a caroseriei inferioare. Echiparea M Sport, oferită şi ea ca alternativă la cea de bază, pune accent pe plăcerea dinamică a condusului, cu dotări precum prizele mari de aer de răcire (o recomandăm)!
  • Toate variantele de model dispun standard de jante de 17 inci, din aliaj uşor. Unele de 18 inci din aliaj uşor sunt disponibile cu echipările xLine şi M Sport, deşi aceste modele pot fi echipate şi cu jante de 19 inci şi – în premieră pentru BMW X1 – de 20 inci.
  • Clienţii pot alege dintre două nuanţe solide şi 10 nuanţe metalizate pentru vopsea – inclusiv, în premieră, o opţiune de culoare Frozen de la BMW Individual.
  • Coeficientul aerodinamic al maşinii a fost redus de la 0.28 până la 0.26 Cd. Pentru prima dată capota este realizată din aluminiu.
  • O poziţie ridicată a scaunului şi o ambianţă premium progresivă a BMW X1 contribuie la crearea unei experienţe distinctive de condus în interiorul modelului SAV compact. Elementele-cheie ale reproiectării habitaclului sunt panoul de instrumente subţire, ecranul central curbat BMW, cotiera “plutitoare” cu panou de control integrat şi sertarul pentru smartphone cu iluminare indirectă în partea din faţă a consolei centrale.
  • Scaunele nou dezvoltate sunt disponibile cu opţiunea atât de tapiţerie Sensatec perforată, cât şi cu piele Vernasca.
    • Pe lista de opţiuni se regăsesc şi scaunele sport, reglarea electrică a scaunelor cu funcţie de memorie şi suportul lombar, inclusiv funcţia de masaj!
    • Au fost aduse îmbunătăţiri atât la nivelul confortului acustic, cât şi al protecţiei ocupanţilor.
    • Conceptul integrat de siguranţă pasivă include acum şi un nou airbag de interacţiune între scaunele din faţă!
  • Compartimentul din spate al noului BMW X1 include trei locuri de dimensiuni normale, oferind o îmbunătăţire notabilă a confortului scaunelor.
    • Spătarul banchetei, divizat 40:20:40, poate fi rabatat sau ajustat la un unghi diferit pentru a extinde capacitatea portbagajului.
    • Reglarea longitudinală a scaunelor din spate, disponibilă opţional exclusiv pentru modelele cu motorizare termică, oferă o versatilitate şi mai mare.
    • Capacitatea portbagajului poate fi mărită de la 540 la maximum 1.600 de litri.
    • Acum, cârligul de remorcare, disponibil ca opţiune pentru noul BMW X1, este acţionat electric prin apăsarea unui buton.
  • Sistemul de navigaţie BMW Maps, un volan Sport din piele, climatizarea automată inteligentă în două zone şi un senzor de ploaie cu activare automată a farurilor sunt dotări standard, la fel ca cele patru porturi USB-C, două prize 12V şi un număr mult mai mare de sisteme de asistenţă a condusului în comparaţie cu modelul anterior.
  • Pachetele restructurate de echipamente permit personalizarea direcţionată a maşinii. Caracterul premium poate fi îmbunătăţit cu ajutorul caracteristicilor opţionale, cum ar fi pachetul de oglinzi, iluminarea ambientală, trapa panoramică din sticlă şi sistemul audio Harman Kardon.
  • Noul BMW X1 oferă ocupanţilor săi şi experienţa multisenzorială de ultimă generaţie a BMW iDrive, sub forma BMW Live Cockpit Plus disponibil standard! Bazat pe sistemul de operare BMW 8, acesta cuprinde ecran central curbat BMW cu grafica şi structura de meniu de ultimă generaţie, împreună cu Asistentul Personal Inteligent BMW, care acum a dobândit abilităţi suplimentare.
    • Grupul de ecrane complet digitale este format din monitorul de 10.25 inci din spatele volanului şi cel central de 10.7 inci.
    • Noul BMW iDrive este proiectat în mod intenţionat pentru a oferi control tactil şi vocal intuitiv. Digitalizarea amplă a interiorului permite reducerea semnificativă a numărului de butoane fizice, comenzi şi comutatoare necesare pentru funcţionare.
    • Noile My Modes combină setările automobilului selectabile individual cu universuri de experienţă potrivite pentru interior.
    • Funcţia Augmented View este disponibilă ca supliment opţional pentru sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud.
    • O cameră interioară face posibilă realizarea de instantanee ale ocupanţilor sau trimiterea imaginilor din interior pe smartphone-ul clientului prin aplicaţia MyBMW.
    • În plus, BMW Digital Key Plus, funcţionalitatea BMW ID şi integrarea smartphone-ului folosind atât Apple CarPlay, cât şi Android Auto sunt disponibile şi ele la noul BMW X1.
  • Progresele tehnologice realizate la noul BMW X1 în comparaţie cu modelul anterior sunt evidente şi în varietatea mult mai mare de sisteme de condus şi parcare autonome disponibile pentru utilizare.
    • Dotările standard includ cruise control cu funcţie de frânare şi sistemul de avertizare în caz de coliziune frontală, care acum este capabil să detecteze traficul care se apropie atunci când viraţi la stânga (în ţările în care automobilele circulă pe dreapta) şi pietonii şi bicicliştii când viraţi la dreapta.
    • De asemenea, asistentul de parcare, inclusiv camera de asistenţă pentru marşarier şi asistentul pentru marşarier, fac parte din lista de echipamente standard.
    • Totodată, lista de dotări opţionale include: asistentul de control al direcţiei şi al benzii, cruise control activ cu funcţie Stop&Go, navigaţie activă, funcţie de avertizare la ieşire şi BMW Head-Up Display, precum şi funcţiile Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder şi Remote Theft Recorder.
    • Funcţiile existente pot fi actualizate prin intermediul facilităţii de actualizare software de la distanţă, care face posibilă şi adăugarea de noi funcţii (disponibilitatea depinde de hardware-ul montat în automobil şi de condiţiile pieţei).
  • Iniţial, va fi oferită posibilitatea de a alege între două motoare pe benzină şi două motoare diesel, toate din familia Efficient Dynamics. Acest cvartet de pornire va fi urmat imediat de BMW iX1 xDrive30 electric, precum şi de o pereche de modele plug-in hybrid şi alte două variante cu tehnologie mild-hybrid 48V.
  • Noul BMW X1 va fi lansat cu o gamă de motoare termice convenţionale, cu două propulsoare pe benzină şi două diesel din noua generaţie modulară de motoare Efficient Dynamics a BMW Group. Tehnologia mild-hybrid 48V de a doua generaţie cu un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu şapte trepte şi dublu ambreiaj este la îndemână pentru a ajuta la creşterea eficienţei şi a livrării puterii la cele mai puternice două motoare.
    • BMW X1 xDrive23i, echipat cu motor turbo cu patru cilindri de 2.0 litri, va oferi 218 CP (dezvoltată prin combinaţia dintre motorul termic de până la 204 CP şi motorul electric integrat ce oferă până la 19 CP) şi 360 Nm (0-100 km/h în 7.1 secunde, viteză maximă 233 km/h).
    • Noul BMW X1 sDrive18i, propulsat de un motor cu trei cilindri de 1.5 litri, va propune 136 CP şi 230 Nm (0-100 km/h în 9.2 secunde, viteză maximă 208 km/h).
    • BMW X1 xDrive23d va propune 211 CP (197+19 CP) şi 400 Nm, având un diesel de 2.0 litri la bază (0-100 km/h în 7.4 secunde, viteză maximă 225 km/h).
    • BMW X1 sDrive18d generează 150 CP şi 360 Nm dintr-un diesel cu patru cilindri în linie de 2.0 litri (0-100 km/h în 8.9 secunde, viteză maximă 210 km/h).
  • Modelul plug-in hybrid BMW X1 xDrive25e combină un motor pe benzină cu trei cilindri de 1.5 litri, motor electric, baterie de înaltă tensiune litiu-ion de a cincea generație (14.2 kWh), transmisie Steptronic cu șapte trepte cu dublu ambreiaj şi tracţiune BMW xDrive. Puterea totală a sistemului este de 245 CP şi 477 Nm. Realizează 0-100 km/h în 6.8 secunde şi poate rula cu maximum 190 km/h. Autonomia electrică poate ajunge până la 90 km în ciclu WLTP, cu viteză maximă de 140 km/h în acest mod.
    • BMW X1 xDrive30e are aceleaşi agregate, doar că puterea benzinarului şi a motorului electric este mai ridicată. În total propune 326 CP şi 477 Nm pentru 0-100 km/h în 5.7 secunde şi o viteză maximă de 205 km/h. Autonomia este identică.
  • BMW iX1 xDrive30 este prima maşină electrică cu tracţiune integrală introdusă de brand în segmentul compact premium. Două motoare electrice compacte, câte unul pe fiecare punte, oferă o putere combinată de 313 CP (ţinând cont de efectul boost temporar, 272 CP fără boost) şi un cuplu total de 494 Nm.
    • Sistemul electric de tracţiune integrală asigură tracţiune superioară şi stabilitate direcţională în toate situaţiile. BMW iX1 xDrive30 realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde. Viteza maximă e limitată la 180 km/h.
    • Tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie include, în plus, tehnologia de încărcare extrem de eficientă a maşinii (cu maximum 130 kW, 10-80% în 29 minute), inclusiv software-ul de încărcare îmbunătăţit, existent şi la BMW i7, care modelează mai lin curba de încărcare (faţă de evouţia în trepte ca până acum) şi asigură timpi mai buni de încărcare şi o protecţie mai bine bună a bateriei.
    • Baterie de înaltă tensiune poziţionată plat în partea de jos a caroseriei automobilului, a cărei capacitate netă de 64.7 kWh oferă maşinii o autonomie de 413-438 de kilometri.
  • Indiferent de sistemul de propulsie din echipare, toate modele BMW X1 noi oferă caracteristici de manevrabilitate bine rezolvate în orice situaţie şi oferă experienţa de condus pentru care marca este renumită. Ingredientele sunt, printre altele, o construcţie a caroseriei care reduce masa şi în acelaşi timp creşte rigiditatea, un ampatament lung, ecartamente mai mari decât ale modelului predecesor şi îmbunătăţiri specifice ale suspensiei faţă cu braţ transversal şi ale cele spate cu trei braţe.
  • Sistem de control al patinării roţilor faţă (ARB, introdus prima dată pe BMW i3s) este prevăzut standard la noul BMW X1, oferind beneficii atât pentru tracţiune, cât şi pentru stabilitatea direcţională. Alte caracteristici noi includ sistemul de frânare integrat şi amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă pe puntea faţă.
  • Suspensia M adaptivă opţională oferă amortizare selectivă în funcţie de cursă (prezentate prima dată la BMW Seria 3), direcţie sport cu răspuns mai direct şi scade cu 15 milimetri garda la sol.

Noul BMW X1 va fi construit la uzina BMW Group din Regensburg, unde modelele cu motoare termice, sistem plug-in hybrid şi propulsie electrică vor ieşi în premieră de pe o singură linie de asamblare. Lansarea pe piaţă va avea loc în octombrie 2022.

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/