(video) Premieră: Bentley Bentayga Speed facelift – ce este nou

Bentley Motors anunță astăzi detalii complete despre noul Bentayga Speed facelift – punctul culminant al familiei Bentayga – o maşină care oferă performanță fără efort, dar în care nu există niciun compromis în ceea ce priveşte luxul.

Asamblat manual la Crewe, Bentayga Speed combină grupul motopropulsor W12 și multe caracteristici de lux ca dotări standard, inclusiv Mulliner Driving Specification.

Caracteristici cheie:

  • A păstrat sub capotă motorul W12 twin-turbo de 6.0 litri, care produce 635 CP şi 900 Nm de cuplu (între 1.500-5.000 rpm). Asamblarea grupului motopropulsor W12 ia aproximativ 10% din numărul total de ore necesare pentru fabricarea unui Bentayga Speed.
  • Poate face 0-100 km/h în continuare în 3.9 secunde, iar viteza maximă urcă până la 306 km/h.
  • NOU: Eficiența este, de asemenea, un aspect important al unui astfel de motor puternic; pentru a obține dezactivarea eficientă a cilindrilor cu structura complexă a W12, unitatea de comandă a motorului dezactivează un banc complet format din șase cilindri, după cum este necesar! Comutarea între bancul cilindrilor A şi B, utilizând informații de la senzorii de admisie și de evacuare, minimizează răcirea cilindrilor și a convertizorului catalitic și evită vârfurile emisiilor de gaze de eșapament.
  • În treptele 5-8, când conducătorul auto eliberează acceleratorul (la viteza de croazieră pe autostradă, de exemplu), mașina va deschide convertizorul de cuplu, scăzând motorul la ralanti și permițând pur și simplu mașinii să se mişte din inerţie. Când acceleratorul este apăsat din nou sau mașina începe să meargă în pantă și detectează o creștere a vitezei, transmisia este re-angajată.
  • Pentru a utiliza cei 635 CP în mod corespunzător, Bentayga Speed este echipat cu patru moduri Drive Dynamics pentru condus pe drumuri: Comfort, Sport, Bentley şi Custom.
  • Unic în Bentayga Speed, modul Sport a fost recalibrat pentru a îmbunătăți răspunsul de la motorul W12 și transmisia automată cu opt trepte, împreună cu sistemul de suspensie pneumatică și Bentley Dynamic Ride. Efectul este o unitate mai dinamică și mai captivantă.
  • Bentley Dynamic Ride este prima tehnologie de control activ a ruliului din lume care utilizează un sistem electric de 48V de neegalat. Acest sistem contracarează instantaneu forțele laterale de rulare în viraje și asigură contactul maxim cu anvelopele pentru a oferi stabilitate a cabinei, confort de rulare și manevrabilitate excepțională. Recalibrarea sistemului Bentley Torque Vectoring by Brake – prin care mașina frânează ușor una din roţile spate la intrarea în curbe pentru a ascuți virajul punţii faţă – a făcut ca Bentayga Speed să fie și mai receptiv la condus.
  • Frânele carbo-ceramice opționale ale Bentayga Speed sunt cele mai mari și mai puternice frâne disponibile de la Bentley, cu un cuplu maxim de frânare de 6.000 Nm și proiectate pentru a rezista la temperaturi de până la 1.000°C. Ele oferă, de asemenea, o economie de greutate de peste 20 kg comparativ cu cele din fier.
  • Pentru a se potrivi cu nivelurile ridicate de performanță, Bentayga Speed dispune de un aspect exterior intenționat orientat spre sportivitate. Farurile fumurii, pragurile laterale în culoarea caroseriei, barele de protecție față și spate unice și spoilerul izbitor și alungit al hayonului, toate caracterizează acreditările de performanță ale Bentayga Speed.
  • O grilă de radiator şi cele integrate în bara de protecţie frontală fumurii, un design unic al modelului de jantă de 22 inci, disponibilă în două finisaje, dar și emblema Speed se adăuga la indicii de design sportiv. În partea din spate, terminaţiile eşapamentului au acum un design oval care semnifică un grup motopropulsor W12 (opţional se poate instala un sistem Akrapovic din uzină). Stopurile cu tentă întunecată completează semnătura exterioară a modelului.
  • 17 culori standard de vopsea sunt completate cu încă 47 de nuanțe din gamele Extended și Mulliner, dar şi cu încă 24 de opțiuni dublu-ton. Clienții care doresc să depășească acest total de 88 de opțiuni pot avea culoarea vopselei potrivită cu orice probă pe care o oferă. Această gamă excepțională este completată de o paletă de 15 culori pentru tapiţeria din piele, șase combinaţii dublu-ton (inclusiv cu Alcantara), opt modele de furnir și două finisaje tehnice.
  • Broderia “Speed” de pe spătarul tuturor scaunelor este inclusă standard, iar ca opțiune, fără costuri, clienții pot alege să o înlocuiască cu logoul Bentley.
  • Un nou design de cusături de contrast, parte a Mulliner Driving Specification (inclus ca standard) este unic pentru Speed.
  • Clienții care doresc să amplifice aspectul sportiv al SUV-ului și mai mult, pot selecta Black Specification. Acest pachet izbitor înlocuiește toate elementele exterioare cromate, detaliile luminoase și unele elemente ale corpului cu versiuni negre lucioase sau din fibră de carbon, pentru o declarație vizuală cu impact. Splitterul barei de protecție față și pragurile laterale sunt recreate manual din fibră de carbon, în timp ce difuzorul barei de protecție spate devine negru lucios. Toate elementele exterioare lucioase (inclusiv railings-urile de pe acoperiș) sunt finisate în negru lucios, la fel precum jantele de 22 inci și terminaţiile eşapamentului. În cele din urmă, spoilerul standard al acoperișului este înlocuit cu o versiune curbată din fibră de carbon.
  • Maşina poate fi comandată cu două locuri individuale în locul unei banchete spate.

În Marea Britanie, preţul de start al unui astfel de SUV este de aproximativ 190.000 de lire sterline.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/