Premiul Maşina Anului 2020 în lume poate fi câştigat de unul din două modele Mazda sau o KIA

(update 05.03.2020) Câştigătorul concursului Maşina Anului 2020 în Europa a fost anunţat de curând, cu o zi înainte de startul ediţiei a 90-a a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, care a fost anulat. S-a întâmplat într-unul din pavilioanele centrului expoziţional Palexpo, deşi au fost foarte puţini oaspeţi prezenţi la eveniment şi nici nu a avut cine să-l ridice.

Tot la Salonul Auto de la Geneva urmau să fie anunţaţi finaliştii concursului Maşina Anului 2020 în lume, însă pentru că nu a mai avut loc, organizatorii au dat vestea online, astăzi! Aşadar, pentru marea finală, cu cele mai multe modele în concurs au rămas mărcile Porsche şi Mazda!

Maşinile care concurează pentru marele premiu Maşina Anului 2020 în lume: noile KIA Telluride, Mazda CX-30 şi Mazda3!

Maşinile care concurează pentru premiul Cel mai luxos automobil al anului 2020: noile Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 şi Porsche Taycan.

Maşinile care concurează pentru premiul Sportcar-ul anului sau Maşina de performanţă a anului 2020: noile Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911 şi Porsche Taycan.

Maşinile care concurează pentru premiul Maşina urbană a anului 2020: noile KIA Soul EV, MINI Cooper SE Electric şi Volkswagen T-Cross.

Maşinile care concurează pentru premiul Maşina anului 2020 cu cel mai bun design: noile Mazda3, Peugeot 208 şi Porsche Taycan.

Marele câştigător şi modelele câştigătoare în celelalte categorii vor fi toate anunţate în cadrul New York International Auto Show pe 8 aprilie 2020.


(update 06.02.2020) Organizatorii concursului World Car Awards s-au folosit de Salonul Auto Expo 2020 care are loc în aceste ore în capitala Indiei pentru a anunţa modelele semifinaliste pentru ediţia din acest an.

Un top trei cu modele care au ajuns în marea finală va fi anunţat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar marele câştigător la Salonul Auto de la New York.

Maşinile care concurează pentru marele premiu Maşina Anului 2020 în lume: noile Hyundai Sonata, KIA Soul EV, KIA Telluride, Range Rover Evoque, Mazda CX-30, Mazda3, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf şi Volkswagen T-Cross.

Maşinile care concurează pentru premiul Cel mai luxos automobil al anului 2020: noile BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 şi Porsche Taycan.

Maşinile care concurează pentru premiul Sportcar-ul anului sau Maşina de performanţă a anului 2020: noile BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan şi Toyota GR Supra.

Maşinile care concurează pentru premiul Maşina urbană a anului 2020: noile KIA Soul EV, MINI Cooper SE Electric, Peugeot 208, Renault Clio şi Volkswagen T-Cross.

Toate mașinile care concurează în aceste patru categorii sunt eligibile pentru premiul Maşina anului 2020 cu cel mai bun design.


(11.09.2019) Maşina Anului 2020 în lume – start concurs! Lista provizorie a modelelor eligibile

A 16-a ediţie a concursului Maşina Anului 2020 în lume a luat start la Salonul Auto de la Frankfurt şi a fost marcată cu Jaguar I-PACE, SUV-ul electric care a câştigat în ediţia din 2019, inclusiv în alte două categorii.

Aici, la expoziţia de maşini din Germania, a început o călătorie pentru 86 de juraţi internaţionali şi timp de câteva luni aceştia vor testa şi vor vota pentru maşinile preferate dintr-o listă de vehiculele eligibile pentru sezonul de premiere.

Iată listele provizorii anunţate

Candidaţii pentru premiul Maşina Anului 2020 în lume: Cadillac CT4, DS 3 Crossback/E-Tense, DS 7 Crossback/E-Tense, Ford Escape/Kuga, Ford Explorer, Hyundai Palisade, Hyundai Sonata, Hyundai Venue, KIA Seltos, KIA Soul EV, KIA Telluride, Land Rover Range Rover Evoque, Mazda CX-30, Mazda3, Mercedes AMG A 35/45, Mercedes AMG CLA 35/45, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, MINI Cooper SE, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 2008, Peugeot 208, Renault Captur, Renault Clio, Renault Zoe R135, SEAT Tarraco, Skoda Kamiq, Skoda Scala, SsangYong Korando, Volkswagen Golf, Volkswagen T-Cross.

Candidaţii pentru premiul Cel mai luxos automobil al anului 2020: BMW Seria 7, BMW X5, BMW X7, BMW Z4, Cadillac CT5, Cadillac XT6, Mercedes-Benz EQC, Mercedes-Benz GLE, Mercedes-Benz GLS, Porsche 911, Porsche Taycan, Toyota GR Supra.

Candidaţii pentru premiul Sportcar-ul anului 2020: Alpine A110S, Audi RS 6 Avant, Audi RS 7 Sportback, Audi S8, Audi SQ8, BMW M8 Coupe, BMW Z4, Mercedes AMG A 35/45, Mercedes AMG CLA 35/45, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan, Toyota GR Supra.

Candidaţii pentru premiul Maşina urbană a anului 2020: KIA Soul EV, MINI Cooper SE Electric, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Renault Zoe R135, Volkswagen T-Cross.

Candidaţii pentru premiul Automobilul verde al anului 2020: deocamdată lipsă.

Candidaţii pentru premiul Maşina anului 2020 cu cel mai bun design: Vehiculele eligibile pentru oricare dintre premiile World Car sunt eligibile și concurează automat şi pentru premiul World Car Design.

Următoarea întâlnire a membrilor acestui concurs va avea loc în cadrul “L.A. Test Drives”, un eveniment care se va desfăşura în zilele 16-20 noiembrie şi unde juraţii vor avea ocazia de a testa maşini, inclusiv care încă nu vor fi disponibile la moment pe piaţa de origine.

Ulterior, o numărătoare inversă pentru finala World Car Awards va începe de la sfârșitul lunii ianuarie 2020, atunci când jurații îşi vor exprima voturile pentru maşinile lor favorite, iar buletinele lor confidențiale vor fi colectate de către firma internațională de consultanţă şi audit KPMG.

Un top 10 în categoria principală şi un top 5 în celelalte subcategorii vor fi anunţate în ziua de marţi, 4 februarie 2020. Ulterior, un top trei ai marilor finalişti va fi anunţat la Salonul Auto de la Geneva în ziua de 3 martie 2020. Marii câştigători vor fi premiaţi pentru a 15-a oară consecutiv în cadrul Salonului Auto de la New York în ziua de 8 aprilie 2020.

În luna mai, organizatorii concursului se vor întoarce în Europa la London Motor & Tech show pentru a sărbători cu învingătorii concursului. Tot în cadrul acestui eveniment se vor anunţa şi o parte din candidaţii pentru concursul din 2021.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/