(video) Maşina Anului 2020 în Europa este noul Peugeot 208

Maşina Anului 2020 în Europa este noua generaţie Peugeot 208! Hatchback-ul compact francez a fost apreciat de marea majoritate a juraţilor cu un total de 281 de puncte.

Pentru Peugeot acest premiu este al şaselea ridicat în cadrul acestui concurs! Astfel, Peugeot intră în top 3 branduri cu cele mai multe victorii în istoria COTY, pe lângă cel câştigat de Peugeot 3008 în 2017, Peugeot 308 în 2014, Peugeot 307 în 2002, Peugeot 405 în 1988 şi Peugeot 504 în 1969, după cinci ani de la fondarea competiţiei.

Anunţul a fost făcut în mod tradiţional în cadrul unei gale organizate într-unul dintre pavilioanele centrului expoziţional Palexpo din Geneva, în ajunul debutului Salonului Auto Internaţional de la Geneva propriu-zis, deşi ediţia din acest an a expoziţiei de maşini s-a anulat acum câteva ore.

Iată care au fost cele alte şase modele care au aspirat pentru acest Oscar printre maşini, alături de marele câştigător. Tesla Model 3 a urmat noul Peugeot 208 cu 242 puncte, Porsche Taycan a adunat 222 puncte, Renault Clio – 211, Ford Puma – 209, Toyota Corolla – 152, iar noul BMW Seria 1 – 133.

Mașina Anului 2020, noul Peugeot 208, rescrie cartea în segmentul B. Disponibil fie cu un motor electric, fie cu un motor cu combustie internă, noul 208 oferă puterea de alegere viitorului său proprietar. Designul său exterior întruchipează ADN-ul mărcii cu farurile frontale LED cu 3 “gheare”. Arcurile sculptate ale roţilor și aripile din spate contribuie la designul expresiv. PEUGEOT i-Cockpit ® (afișaj head-up, volan compact și ecran tactil) inovează cu un cluster digital 3D, care nu numai că este estetic, dar îmbunătățește și siguranța.

COTY 2020 recompensează un bestseller. Aproape 110.000 de clienți au comandat deja noul Peugeot 208 de la momentul lansării sale în Europa în luna octombrie din 2019. 15% din mix sunt versiuni electrice! În Franța, noul 208 este cel mai vândut model al mărcii potrivit statisticilor înmatriculărilor de la sfârșitul lunii februarie din 2020.

“Sunt deosebit de mândru că noul Peugeot 208 tocmai a câștigat premiul Mașina Anului 2020. Acest trofeu subliniază excelența muncii și un mare angajament al tuturor echipelor brandului și grupului PSA. Este pentru prima dată când o “serie 2″ a Peugeot a triumfat! Apropo, în prezent, trei Mașini ale anului marca Peugeot încă mai sunt pe drumuri, cu 3008 și 308 alături de noul 208. COTY 2020 legitimează strategia puterii de alegere a mărcii. De acum înainte, clienții noștri vor putea alege între un 208 electric, 208 pe benzină sau 208 diesel”, a declarat Jean-Philippe Imparato, CEO al mărcii Peugeot.

Amintim că juriul concursului Mașina Anului 2020 în Europa este format din 60 de membri, reprezentând 23 de țări europene. Reprezentarea națională a juriului este legată de mărimea pieței auto din țară și importanța acesteia în producţia de mașini. Franța, Germania, Marea Britanie, Italia și Spania au câte șase membri; alte țări, proporțional mai puține.

Membrii juriului sunt aleși pentru competența lor personală și nu din cauza importanței publicațiilor pe care le pot reprezenta. Noii membri se alătură juriului la invitația Comitetului juriului, în urma recomandărilor grupurilor regionale. În fiecare an, fiecare membru este obligat să confirme că testarea maşinilor este o parte majoră a activității sale profesionale.

Cei şapte organizatori generali ai concursului sunt revistele auto: Auto (Italia) / Autocar (Marea Britanie) / Autopista (Spania) / Autovisie (Olanda) / L’Automobile Magazine (Franţa) / Stern (Germania) / Vi Bilägare (Suedia).

În 2019, Maşina Anului în Europa a fost desemnat Jaguar I-PACE. Atunci am reuşit chiar să-l intervievăm pe cel care a conceptul SUV-ul electric.

(video) Test Drive: Noul Peugeot 208 – ce noutăți aduce?

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/