(video) A parcurs un milion de mile şi motorul încă-i rezistă! Starea unei Honda Accord din 2003

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată încă un model de maşină care s-a dovedit a fi făcută cu “soviste”. Un coupe Honda Accord dintr-a şaptea generaţie, echipat cu un V6 de 3.0 litri, a depășit de curând 1.000.000 de mile pe odometru.

Proprietarul a povestit că automobilul are încă motorul original din fabrică, care nu a fost niciodată reparat serios/capital sau înlocuit! Și asta în ciuda faptului că acest Accord s-a folosit zilnic timp de 12 ani.

Totuşi, deși motorul original a fost păstrat, doar cinci cilindri au rămas în funcțiune, iar acesta al şaselea s-a defectat cu abia cu 80.000 de mile înainte de milion. De asemenea, pe toată perioada de utilizare s-a schimbat dintre cele mai importante doar cutia de viteze şi convertizorul catalitic.

Deţinătorul cheilor ţine să creadă că mașina s-a păstrat într-o stare tehnică, dar şi vizuală atât de bună datorită faptului că a efectuat regulat întreținerea și a schimbat fluidele la timp cu unele de calitate, scriu colegii de la autoblog.com.

Accord-ul a fost achiziționat nou-nouț în 2003, într-o culoare Satin Silver şi în echipare EX cu scaune din piele și transmisie manuală cu șase trepte – cele mai bune specificații pentru entuziaști disponibile la acea vreme. În prezent peste scaune s-au pus huse, dat fiind faptul că tapiţeria s-a zbârcit şi crăpat în mai multe locuri.

Mașina acumulase „doar” 185.000 de mile până în 2015, când a început să o conducă mai mult pentru slujba sa de curier medical. Atunci lucrurile au intrat în viteză mare, adăugând 815.000 de mile în doar 7.5 ani.

Alte piese pentru alte părţi componente ale maşinii le-a schimbat doar cu unele originale când le-a venit timpul. La exterior şi frâne mai folosește unele aftermarket. Justin Kilmer mai ţine să afirme că este singura Honda cu V6 despre care se cunoaşte că a înregistrat un astfel de kilometraj. 

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/