(foto) Premieră: Noile modele Toyota Proace CITY Electric

Noile modele Toyota Proace CITY Electric marchează o extindere semnificativă a gamei de vehicule comerciale ușoare electrificate (LCV) și de transport de persoane din linia Toyota Professional, oferind mărcii un concurent puternic în segmentul compact van de mare volum din Europa.

Noua gamă, care va fi lansată în cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, oferă clienților o gamă impresionantă de opțiuni: furgonete panel van sau furgonete Verso cu 5-7 locuri în variante cu apatament standard (4.4 m) și lung (4.75 m), ori în format cu ampatament lung Crew Cab cu cinci locuri pentru pasageri.

Caracteristici cheie:

  • Toate dispun de un motor electric ce oferă 136 CP şi pune în mişcare doar roţile din faţă. Grupul motopropulsor mai este compus dintr-o baterie litiu-ion, încărcător/convertor DC/DC integrat, cutie de conectare de înaltă tensiune, ondulator și reductor.
  • Bateria litiu-ion este situată sub podeaua compartimentului de încărcare, evitând intruziunea în acesta. Cu 216 celule organizate în 18 module, are o capacitate de 50 kWh. Acest lucru permite o autonomie de 260-280 km (WLTP) atunci când este complet încărcată și atingerea unei viteze maxime de 135 km/h.
  • În modul Power, accelerația 0-100 km/h poate fi realizată între 11.2-11.7 secunde în funcție de versiune și de la 80 la 120 km/h între 8.9-9.4 secunde în funcție de versiune.
  • Toate modelele Proace CITY Electric sunt echipate standard cu un încărcător de bord monofazat de 7 kW (OBC) sau pot fi opțional specificate cu un încărcător trifazat de 11 kW. De asemenea, sunt furnizate cu cabluri Type 2 pentru conectarea la o sursă electrică de uz casnic sau la un wallbox.
  • Cu un OBC monofazat de 7 kW, o încărcare completă a bateriei poate fi realizată în 7.5 ore. Cu un OBC trifazat de 11 kW, timpul de încărcare poate fi redus la doar 5 ore. Când autovehiculul este conectat la un încărcător rapid de 100 kW se poate realiza o încărcare de până la 80% în doar 30 de minute.
  • Bateria litiu-ion folosește un sistem de răcire cu glicol, care este reîmprospătat de un dispozitiv cu circuit rece și încălzit de o pompă electrică. Acest lucru ajută la menținerea timpului redus, a eficienței încărcării bateriei și asigură performanțe optime ale bateriei pe un spectru larg de temperaturi, de la -40 la +55˚C.
  • În locul unui schimbător de viteze, Proace CITY Electric are un controller e-toggle pe consola centrală pentru a activa regimul Park (o frână de parcare electronică vine standard) și a selecta modurile Drive, Neutral și Reverse. Există, de asemenea, un comutator “B” prin care se poate câștiga energie de frânare regenerativă suplimentară pentru a încărca bateria de fiecare dată când șoferul își ia piciorul de pe accelerator.
  • Modurile de rulare Eco, Normal și Power pot fi selectate folosind un comutator alături de e-toggle, pentru a se potrivi preferințelor șoferului, sarcina transportată și condițiile de conducere. În fiecare mod, puterea și cuplul motorului sunt ajustate individual, iar în modurile Power și Eco se modifică și setările accelerației. Puterea maximă în modul Power este de 136 CP şi 260 Nm, în Normal este de 109 CP şi 210 Nm, iar în Eco este de 82 CP şi 180 Nm.
  • Spațiul de încărcare este de până la 4.4 m3 la modelele în care este specificat sistemul inteligent Smart Cargo, cu o capacitate suplimentară de stocare câștigată printr-un mecanism rabatabil al scaunului pasagerului.
  • Sarcinile utile maxime sunt de 800 kg pentru versiunea cu ampatament standard (L1) și 750 kg pentru modelul cu ampatament lung (L2).
  • Ambele autoutilitare pot remorca sarcini de până la 750 kg.
  • Autoutilitarele compacte sunt oferite cu două scaune individuale în față sau cu scaunul șoferului + o banchetă cu două locuri. Modelul Verso oferă o flexibilitate excelentă, în configurații cu 5-7 locuri pentru ambele lungimi ale ampatamentului. Modelul Crew Cab (numai în combinaţie cu L2) poate găzdui cinci persoane la bord.
  • Modele Van sunt disponibile în echipările Base şi Comfort. Versiunea entry-level este un model simplu, un cal de lucru, axat pe caracter practic și costuri reduse de proprietate. Versiunea Comfort va oferi suplimentar capacitate de încărcare prin uşa laterală, roți mai mari de 16 inci cu capace și sistemul de extindere a sarcinii Smart Cargo.
  • Proace CITY Verso Electric va exista în echipările Combi, Shuttle, Family și Family +, acesta din urmă fiind dotat cu un head-up display color, navigație prin satelit pe monitor TFT de 10 inci și jante din aliaj de 17 inci, printre altele.
  • Viitorii proprietari pot utiliza, de asemenea, aplicația MyT pentru a accesa serviciile conectate prin intermediul smartphone-ului lor. Acest lucru permite activarea de la distanță a sistemului de aer condiționat (pentru preîncălzirea sau răcirea cabinei înainte de călătorie), monitorizarea stării bateriei, gestionarea încărcării la distanță și programul de încărcare al vehiculului.
  • Suita Toyota Safety Sense include: sisteme de frânare active şi post-coliziune, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition cu intelligent speed assist, driver attention warning, trailer stability control, high beam assist, blind spot detection şi Advanced Grip Control cu Hill Ascent/Descent Control, senzori de parcare, cameră video spate, Visiopark 180 (pentru Van).

Proace CITY Electric are astfel un mare potențial de a ajuta Toyota să își atingă obiectivul unui mix de grupuri propulsoare cu emisii zero, de peste 10% în Europa, până în 2025. Noul model va avea o introducere etapizată în Europa, începând cu Franța, Țările de Jos, Norvegia, Elveția și Regatul Unit din al patrulea trimestru al anului 2021. Alte piețe vor urma în cursul anului și în 2022.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/