(foto) Parcare inteligentă, deschisă pe strada Calea Ieşilor din capitală. Avantaje şi tarife

Articol de: EV Point Parking Systems S.R.L.

Cererea de locuri de parcare crește în fiecare an, precum și cea pentru stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice. Pentru că în timp ce mașina se încarcă, fiind parcată, proprietarul acesteia are timp pentru lucruri importante de făcut în apropiere, fie că este vorba de muncă, cumpărături sau întâlniri de afaceri.

Nevoile reale ale orașului și ale locuitorilor săi necesită soluții tehnologice relevante, dar şi răspunsuri la întrebări, de genul:

  • Cum ar fi să găsesc cea mai apropiată parcare și să generez un traseu către ea printr-o aplicație la îndemână?
  • Ce se întâmplă dacă rezerv din timp un loc de parcare sau de încărcare a mașinii electrice?
  • Este posibil să nu plătesc parcarea în timp ce mașina se încarcă?
  • Este posibil să văd costul parcării în aplicație și să plătesc serviciile cu cardul acolo?

EV Point Parking Systems, companie specializată în domeniul soluțiilor integrate de parcare, în colaborare cu EV Point, cea mai mare rețea de stații de încărcare din Republica Moldova, anunţă despre implementarea cu succes a unui proiect* de parcare inteligentă pe strada Calea Ieşilor nr. 10, care rezolvă cele mai populare sarcini ale proprietarilor de mașini, inclusiv de electromobile.

Solaris Smart Parking Systems este o soluție necesară și oportună pentru această parte aglomerată a Chișinăului. La urma urmei, strada Calea Ieșilor este una dintre principalele artere ale orașului prin care șoferii vin din suburbii, astfel că se va aprecia confortul acestei locații. Sisteme de parcare similare au fost deja instalate în trei locații ale orașului.

În apropierea parcării de pe str. Calea Ieşilor există clădiri de birouri și centrele comerciale Solaris și ZityMall cu food court-uri și o mulțime de magazine, astfel că este firesc ca utilizatorii parcării să fie atât angajați ai centrului comercial, cât și cumpărători obișnuiți cu familiile lor.

Parcarea este o soluție la sol cu un singur nivel și are 121 de locuri, dintre care două sunt echipate cu necesarul pentru încărcarea vehiculelor electrice. Operarea automată a parcării se realizează cu ajutorul sistemului de parcare conceput de producătorul ceh GREEN Center, care are o experiență de peste 30 de ani în dezvoltarea și producția de sisteme de parcare, caracterizată prin înaltă calitate și fiabilitate, durată lungă de viață, disponibilitate și design unic.

Sistemul este format din zone separate de intrare și ieșire în părțile opuse ale parcării, reglementate de ghișeele terminalelor de contorizare intrare/ieșire, bariere moderne și o casă de marcat automată pentru plata serviciilor de parcare.

Toate echipamentele ecosistemului de parcare GREEN Center, cu care utilizatorul interacționează, sunt dotate cu unități de interfon pentru comunicarea cu operatorul parcării pentru suport operațional în timp real. Clientul are şi posibilitatea de a contacta operatorul parcării 24/7 prin interfon sau sunând la +37360 609 900.

În plus față de funcțiile de bază ale terminalelor de contorizare – imprimarea și emiterea tichetelor de parcare la intrare și citirea lor la ieșire – aceste terminale au funcția de scanare a cardurilor RFID contactless pentru utilizatorii de parcări cu abonament. Iar pentru confortul utilizatorilor, la intrarea în parcare, în linia de vizibilitate a șoferului, există un tablou electronic pe care numărul de locuri de parcare disponibile este afișat dinamic. De asemenea, zonele de intrare/ieşire sunt supravegheate video.

Terminalul de plată este situat la stânga, direct la intrarea în centrul comercial Solaris. Aparatul acceptă monede de 5 sau 10 lei, bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 sau 500 lei, precum şi carduri bancare. Mașina de plată este echipată cu un afișaj care arată procesul de plată pas cu pas, intuitiv pentru aproape orice utilizator.

Planurile tarifare propuse sunt afișate în zonele de la intrarea în parcare și direct la terminal. Soluțiile flexibile permit utilizatorului să aleagă cea mai bună opțiune în funcție de ora din zi și frecvența de utilizare a parcării.

Cât priveşte zona verde pentru încărcarea vehiculelor electrice, aceasta este echipată cu o stație de încărcare folosind curent alternativ, controlată de rețeaua EV Point, care permite încărcarea simultană a două vehicule electrice cu o capacitate de până la 22 kW.

Totodată, în zona stației de încărcare Smart Parking, sistemul va monitoriza locurile de parcare destinate vehiculelor electrice și va informa operatorul dacă acolo sunt parcate mașini care nu se încarcă.

Timpul de încărcare al vehiculului electric nu este inclus în timpul total de parcare și, în consecință, nu este plătit ca timp de parcare. Acesta este un bonus frumos pentru utilizator, pentru că el plătește deja pentru faptul că își alimentează vehiculul cu energie.

Reglementarea acestui proces particular, precum și administrarea întregului ecosistem al complexului de parcări, precum și a rețelei planificate de sisteme inteligente de parcare, sunt complet automatizate și realizate printr-un set de software-uri speciale dezvoltate de GREEN Center pentru sistemele sale de parcare și sisteme de monitorizare pentru acestea.

Toate software-urile sunt adaptate individual pentru fiecare dintre proiectele de parcare inteligentă și trec prin testare amănunțită înainte de a fi puse în practică. Programul include modulul principal de administrare, precum și blocuri de aplicații suplimentare opționale pentru recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare, contabilizarea cardurilor de abonat RFID și alte funcționalități.

În viitorul apropiat, va exista o aplicație personalizată EV Point Parking pentru smartphone-uri și soluția browserului său, concepută pentru a facilita căutarea locațiilor de parcare inteligente în oraș și permițând utilizatorului să creeze un profil individual în care să-şi gestioneze finanțele pentru a plăti un permis de parcare, pentru a rezerva un loc de parcare pentru o anumită perioadă de timp și multe alte funcții utile.

EV Point Parking Systems S.R.L., este o filială a celei mai mari din Moldova, iar acum operatorul internațional al rețelei de stații de încărcare pentru vehicule electrice – EV Point S.R.L. EV Point Parking Systems intenționează să continue să implementeze proiecte de parcare inteligentă și alte soluții automatizate pentru infrastructura urbană, care sunt atât de necesare pentru șoferi.

*Acest proiect a fost lansat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe.

P.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/