(foto) Alerte la frontieră în privința a cinci mașini, patru dintre care ieșeau din România

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară, în jurul orei 19:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru intrare în România un bărbat de 37 de ani cu dublă cetățenie. Acesta conducea un Acura RDX înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, s-au efectuat verificări suplimentare. În rezultat s-a găsit o alertă în baza de date INTERPOL cu mențiunea că este un vehicul furat din Canada.

Cu privire la cele constatate, șoferul a declarat că a achiziționat mijlocul de transport la sfârșitul lui 2024 prin intermediul unei case de licitații din Belgia. După plata tuturor taxelor l-a înmatriculat în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră din România efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Autoturismul în valoare de 150.000 de lei românești a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Vezi și: (video) Montreal: Poliția a descoperit 598 de mașini furate care s-ar fi trimis în Europa

Iar în 20 mai, practic la miezul noții, în PTF Stânca s-a prezentat un moldovean de 29 de ani. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în Țările de Jos și a prezentat la control un certificat de înmatriculare care a trezit suspiciuni. S-a constatat ulterior că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a preluat autoturismul dintr-un parc auto la solicitarea unei societăți din Republica Moldova care a achiziționat anterior autoturismul! Mașina se îndrepta în Republica Moldova. Despre document nu știa că este fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Mai devreme:

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, un cetăţean ucrainean de 19 de ani care conducea un Audi S4. Sedanul avea numere de înmatriculare specifice Cehiei.

La controlul de frontieră s-a constatat că automobilul figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Cehia. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul în valoare de 65.000 de lei românești a fost reținut.

În același PTF Albița, în Republica Moldova a dorit să intre un cetățean român de 55 de ani. Acestea conducea un Mercedes-Benz înmatriculat în România, dar care era de fapt un bun căutat pentru confiscare în Germania.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat mașina anul trecut din România, de la o cunoștință, plătind 6.000 de euro. Dar nu știa nimic despre faptul că este căutatc.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 30.000 de lei românești a fost reținut.

Revenind în vama Sculeni, s-a prezentat un cetăţean român, domiciliat pe raza județului Neamț, în vârstă de 19 ani. Conducea un automobil care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost introdusă de autoritățile din România chiar la începutul acestei luni.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în cursul zilei de 16 mai a fost contactat de un bărbat din județul Neamț, care l-a rugat să transporte autoturismul în municipiul Iași în vederea vânzării. În acest context a decis să facă o plimbare și până în Republica Moldova. Despre faptul că mașina este căutată nu știa nimic.

Autoturismul, evaluat la 15.000 de lei românești, a fost indisponibilizat.

Cmentariile sunt închise