(video) Montreal: Poliția a descoperit 598 de mașini furate care s-ar fi trimis în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În portul hub din Montreal, Canada, poliția a găsit 598 de mașini furate în cadrul operațiunii Project Vector. Lotul era gata de export, majoritatea autoturismelor fiind încărcate în containere de transport maritim.

Valoarea totală a bunurilor furate a fost estimată la 34.5 milioane de dolari canadieni. Operațiunea s-a desfășurat între sfârșitul lunii decembrie și sfârșitul lunii martie.

Poliția le transmite un mesaj dur hoților

Conform informațiilor oficiale, mașinile au fost furate din provinciile Ontario (483) și Quebec (115). Acestea erau pregătite pentru expedierea în Europa și s-au găsit în urma inspectării a 390 de containere!

Poliția a menționat că mașinile furate în Canada sunt, de asemenea, trimise în Orientul Mijlociu, America de Sud, Asia și Africa. Aproximativ 100.000 de mașini sunt furate din Canada în fiecare an, dintre care o medie de numai 1200 pot fi găsite.

Cu toate acestea, când o mașină este furată la fiecare cinci minute în Canada, rezultatul acestei operațiuni a fost comparat cu o picătură într-o găleată. Totuși, s-a dat o lovitură crimei organizate, cineva fiind lăsat fără câteva milioane bune.

Autoritățile țin să menționeze că în prezent furtul de automobile este o infracțiune ușoară de comis. Toate echipamentele necesare pot fi găsite și cumpărate cu ușurință de pe internet. Iar marea majoritate a sistemelor de securitate de pe autovehiculele moderne nu reprezintă vreun obstacol serios pentru hoți.

Proprietarii sunt sfătuiți să utilizeze sisteme de blocare a volanului sau un AirTag precum cel de la Apple. Dispozitivul bine ascuns undeva prin mașină sporește șansele de a găsi o mașină furată. De exemplu, unui canadian i-au fost furate două Range Rover în trei luni. Ultimul l-a găsit folosind AirTag-uri de la Apple.

Există însă și neajunsuri ale acestei soluții. Peste ocean i-a amploare furtul de maşini anume cu ajutorul noului Apple AirTag.

Cmentariile sunt închise