(video) Unui canadian i-au fost furate două Range Rover în trei luni. Ultimul l-a găsit folosind AirTag-uri de la Apple

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un locuitor din Toronto şi-a găsit maşina furată cu ajutorul câtorva trackere GPS inteligente, pe care le-a ascuns din timp în aceasta. Bărbatul a decis să folosească câteva Apple AirTag după ce o altă maşină i-a fost furată în urmă cu trei luni, scrie cp24.

În această primăvară canadianul s-a stabilit într-o casă nouă. A doua zi după mutare au venit la el nişte instalatori TV. Cheile mașinii erau la acea vreme puse într-o cutie specială, realizată după principiul unei cuști Faraday, cu protecție împotriva câmpurilor electromagnetice externe, adică de interceptarea semnalului. 

Cu toate acestea, la câteva minute după ce străinii au părăsit casa, mașina lui, un Range Rover Autobiography, a dispărut. S-a întâmplat chiar în mijlocul zilei. Potrivit victimei, hoții au reușit să dezactiveze tracker-ul încorporat din fabrică în mașină. Infractorii au aruncat din cabină portofelul și telefoanele lăsate pentru a-şi acoperi toate urmele. Maşina nu a mai putut fi găsită.

O lună mai târziu, canadianul şi-a cumpărat un SUV de acelaşi model și a ascuns în el trei AirTag-uri de la Apple – în torpedou, în roata de rezervă și sub bancheta din spate. Într-o zi de iunie, când mașina era pe stradă, a fost furată.

Folosind aplicația pentru a determina locația etichetelor inteligente, bărbatul a aflat că toate au ajuns pe teritoriul unei întreprinderi de prelucrare a metalelor. Canadianul a raportat acest lucru poliției, care a găsit la acea adresă nu doar mașina sa, ci și alte nouă furate. 

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise