(video) Skoda a început să producă noul Enyaq iV. Iată unde şi cum îl asamblează

Producția în serie a noului Skoda Enyaq iV a început de ieri la uzina principală a Skoda Auto din Mlada Boleslav. SUV-ul 100% electric este primul model de producție al mărcii, care este bazat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen.

În viitor, producătorul auto ceh îşi va accelera capacitatea de asamblare şi astfel va putea face până la 350 de unităţi pe zi, pe aceeaşi linie de producţie alături de Octavia şi Karoq.

La sediul său din Mlada Boleslav, Skoda a investit 32 de milioane de euro în lucrările de conversie necesare pentru a permite ca atât modelele pe bază de MEB, cât și pe bază de platformă MQB, să fie produse pe aceeași linie.

Producătorul auto a modificat statica clădirii și a proiectat tehnologiile de transport al pieselor pentru a se adapta greutății vehiculelor complet electrice și a componentelor instalate.

În plus, Skoda a introdus măsuri de siguranță în procesul de manipulare cu bateriile, de exemplu, prin instalarea de camere cu termovizor. Acestea monitorizează temperatura din atelier și declanșează o alarmă dacă se detectează vreo abatere.

Cele trei variante de baterie și cinci versiuni a maşinii asigură o experiență de condus durabilă, dar distractivă. În cele mai puternice două versiuni, un al doilea motor electric pe puntea din față funcționează în combinație cu motorul din spate. În funcție de dimensiunea bateriei, autonomia maximă poate urca până la 536 de kilometri în ciclul WLTP.

La momentul de faţă nu există niciun detaliu despre când va fi disponibil şi ce preţ de start va avea noul Enyaq iV în Republica Moldova. Prime detalii ar putea apărea după sărbătorile de iarnă.

Vezi toate detaliile despre noul model Skoda:

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noul-skoda-enyaq-iv-primul-suv-electric-de-serie-al-marcii/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/